Čuveni Maradona, uskoro će morati da titulu najboljeg fudbalera svih vremena, preda svom zemljaku Lionelu Mesiju. Čudotvorac iz Rozarija, imao je svoju tačku u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i Arsenala 3:1 (3:1).

 Dobar rezultat iz prvog duela u Londonu (2:2), Katalonci su potpuno materijalizovali na Nou Kampu, zahvaljujući, pre svega, fenomenalnom Mesiju koji je sa četiri pogotka u srušio sve nade Vengerovim „bebama“ da se mogu domoći polufinala. Gotovo indentičan scenario iz prvog duela CSKA i Intera ispisan je i u Moskvi. Italijani su golom Veslija Snajdera u 6. minutu savladali „armejce“ 1:0 (1:0), čime su ostvarili najbolji rezultat u Ligi šampiona u poslednjoj deceniji. Postignutim pobedama, Barselona i Inter ujedno su postali i prvi polufinalni par u najelitnijem takmičenju na Starom kontinetu. Na osnovu viđenog, jasno je da će to biti duel kreacije i taktike, maštovitosti i discipline, lepote i šeme, fudbalske estetike Pepea Gvardiole i šahovske pedantnosti Žozea Murinja.

U odsustvu brojnih standardnih igrača treneri obe ekipe bili su primorani da sa potpuno novim štopreskim tandemima započnu duel na Nou Kampu. Nedovoljna uigranost Milita i Markesa bila je osnovni uzrok početnog šoka u srcu Katalonije. Dijabi je u 18. minutu oduzeo loptu Militu, prosledio je prebrzom Volkotu koji je pravovremeno uposlio Bendera za vođstvo „tobdžija“. Iako je Kliši bio zadužen za Mesija, izvanredni Argentinac za svega 12 minuta „preselio je na tribine“ Silvestrea i Klišija. Prvo je u 21. minutu odličnim šutem iz trka načeo mrežu Alemunije, da bi je golovima u 37. i 42. minutu potpuno pocepao. Za razliku od prvog poluvremena, Barselona je u nastavku zaigrala mirnije, Krkića je u 55. minutu zamenio Jaja Ture, tako da su Katalonci sa pojačanim veznim redom rutinski priveli meč kraju. Mesije u 87. minutu „promešao“ odbranu rivala i njihovog golmana, poklonovši se navijačima koji su frenetično skandirali njegovo ime.



http://www.youtube.com/v/fed5gOjjhYE&hl=en_US&fs=1&


Inter je u svom stilu raspršio snove Rusima o polufinalu. Snajder je u 6. minutu pametnim šutem iz slobodnog udarca doveo u vođstvo Italijane, čime je praktično rezervisao jedno mesto za svoju ekipu u samoj završnici Lige šampiona. Srpski internacionalac Dejan Stanković odigrao je svih 90. minuta za Inter, pruživši sasvim solidnu partiju.



http://www.youtube.com/v/Cm3FvTGb5vY&hl=en_US&fs=1&


Barselona – Arsenal 4:1 (3:1)

Strelci: Mesi 21, 37, 42, 88 – Bendtner 18. Stadion: Nou Kamp. Gledalaca: 85.000. Sudija: Štark (Nemačka). Žuti kartoni: Denilson, Rosicki, Ebue (Arsenal).

Barselona: Valdes, Alves, Markez, G. Milito, Abidal (od 53. Maksvel), Buskets, Ćavi, Keita, Pedro (od 86. Iniesta), Mesi, Krkić (od 56. Ture).

Arsenal: Almunia, Sanja, Vermalen, Silvestre (od 64. Ebue), Kliši, Denilson, Diabi, Nasri, Rosicki (od 73. Eduardo), Volkot, Bendtner.

CSKA – Inter 0:1 (0:1)

Strelac: Snajder 6. Stadion: Lužniki. Gledalaca: 65.000. Sudija: Lanoa (Francuska). Žuti kartoni: Odia, Mamaev (CSKA), Stanković (Inter). Crveni karton: Odia (CSKA).

CSKA: Akinfeev, A. Berezucki, V. Berezucki (od 14. Odia), Ignaševič, Šenikov, Semberas, Mamaev, Džagoev, Gonzales, Honda (od 77. Rahimić), Necid (od 71. Giljerme).

Inter: Žulio Cezar, Majkon, Samjuel, Lusio, Zaneti, Kambijaso, Stanković, Snajder (od 86. Muntari), Pandev (od 63. Kivu), Eto, D. Milito (od 74. Baloteli).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari