Mesić besan zbog samita u Beogradu: Nesretni Vučić ništa ne razume, Tita nije ni spomenuo

Ostavite komentar


  1. Potpuno se slazem sa Mesicem iako nisam njegov obozavalac, ali ovog puta je potpuno upravu.

  2. Javljaju se, sve jedan naknadno pametniji od drugog… Što je ovo što nije ono…

    Što ga vi ne napraviste kako treba, kad sve znate bolje?

  3. Važno je da je gostima , iz mahom siromasnih zemalja, ponudjeno na prodaju najraznovrsnije vrste oružja. Zar im nije dodta ratova i siromaštva?

  4. U pravu je Mesic, a sta ce ovaj nas jadni nacionalista, on reče da je Srbija pravni naslednik Jugoslavije, pa se jedva uzdrzao da ne kaze da je on sad Tito.

  5. Nije ni pomenuo obeležavanje i samit nesvrstanih 2011.godine u čast obeležanja 50to godišnjice osnivanja pokreta.Čudan neki čovek?

  6. Čudi da nije navratio Vulin da objasni da je Vučić pokazao kako oni pre njega nisu ništa uradili osim što su krali. Zbog nevidjenog razvoja ekonomskog tigra, okupili su se svi najvažniji predsednci zemalja u razvoju kako bi im objasnio kako se to radi.

  7. A zasto bi tita spominjao????
    Mada tebi je krivo sto tebe nije spomenuo!
    Nije tito pokrenuo pokret nesvrstanih vec Hruščov ali ti to ne mozes da shvatis.

  8. Da je Srbija pravni nasljednik Jugoslavije me može biti sporno, jer postoje i relevantna dokumenta o tome. Mesić je ovoga puta apsolutno u pravu! Da šef države domaćina skupa, i pravnog nasljednika Jugoslavije, ni jednom rečju ne pođem Tita, je ravno velikom skandalu! Vučić je sve podredio svom i stranačkom interesu pred predstojeće izbore i zna da je Srbija postala „meka“ antikomunizma i antititoizma, pa bi radije pristao da mu odsjeku jezik nego da pođem Tita, čak i sada kada Titovu zaostavštinu obilato koristi za svoju i promociju Srbije. Ovaj skup je na ponos naroda Srbije, ali Vučićević ne pominjanje Tita je bruka i sramota.

  9. Gospodine Mesiću, ostavite politiku mlađima da politikuju. Kada je bilo vaše vreme Vi ste spomenuli koga ste trebali. Ovako za Vašu promaklu informaciju, svi su u početnom obraćanju spomenuli Tita. Tako da uživajte Vi i Vašoj penziji.

  10. U humorističkom listu „Berekin“ koji je izlazio u Splitu početkom o
    ’80-ih pisalo je i ovo – U drugom kolu ratova nesvrstanih zemalja sastaju se Irak-Iran i Libija Sudan. Otud je uputno da se održi i sajam naoružanja.

  11. TITO učinio mnogo zla Srbiji…neka ga pominju.oni kojima je krao od srbije i davao njima a Srbija nece da ga pljuje a nema razloga ni da ga hvali

  12. Pokret Nesvrstanih su organizovale V.Britanija i Francuska kada su njihove kolonije počele da dobijaju nezavisnost!Kako su bile omražene zemlje koje su uterivale strah genocidima,angažovali su Tita kako bi preko njega i dalje kontrolisale teritorije i kako prirodna bogatstva i resursi ne bi pali u ruke Sovjetima!

  13. Da nije bilo Vucica, ne bi ni postajao pokret nesvrstanih…on je zasluzan sto se prvi put u istoriji samit odrzava u Beogradu

  14. Vidi ga ovaj čuveni gospodin Stjepan „Moj zadatak je izvršen Jugoslavije više nema!“ Mesić.

  15. Završili smo gos.Mesicu sa tobom Titom i osalima vama sličnim veliki pozzz iz Srbije budite dobre komsije i sve ok

  16. Trebao je Vučić da spomene Tita a trebao je da pozove sve danasnje predstavnike bivših republika.

  17. Ovde je „Velika greska“ sto Mesic nije licno pozvan da prisustvuje sednici.
    Vucicu, Vucicu bas nista neznas!

  18. Gospodine Mesicu, otkud Ti?
    Pa TI si zadnji koji Treba da komentarise na ovu temu.
    Lepa slika iz Beograda otisla u svet.
    Mesic ima pravo da zaluje.

  19. Sramota za redakciju. Vi ne objavljujete sve komentare. Vi objavljujete ono sto zelite

  20. Šta mu dođe oberst Marko Mesić, poslednji komandujući oficir 369 hrvatsko ustaške ojačane pukovnije koja se borila pod Staljingradom šireći europske vijednosti po SSSR-u.

  21. Prvi se odrekli Tita i menjali imena ulica i trgova, davali imena po zločincima, a sad bi da se spomene Joža Broz koji im je stvorio današnje granice. Stvarno ne znaju šta hoće.

  22. Pomenuo je Tita, lično sam čuo, u uvodnoj reči. Trebalo je da neko pomene da je Mesić šurovao rasturanju države koja je stvorila ovaj pokret…

  23. Gospodine Mesić,
    Nemate potrebe da se ljutite i da omalovažavate bilo koga, što sami niste tako nešto organizovali? Čovek sa iskustvom, znanjem i pedigreom mogli ste pokazati svetu kako se to radi na pravi način. Srbija jeste pravna naslednica Jugoslavije jer najvecom njenom zaslugom i stvorenje. A zna se čijom zaslugm je rasturila. Kao predsednik te zemlje izjavio si da si ti poslednji predsednik Jugoslavije.Trebao bi se stideti svake pomene Jugoslavije, sram da te bude, ako imaš obraza?

  24. Poslednji predsedniče Jugoslavije, odgovorite mi ko je bio osnivač, a ko rasturac Jugoslavije?

  25. U pravu si Mesiću. Tita nije ni spomenuo. To je propust. Isto tako se sećamo da je taj isti Tito nama svima ostavio u amanet da čuvamo Jugoslaviju. A ti, Mesiću, šta uradi? I to prvi, pre svih!

  26. On titu ni do kolena nije nije tito bio cvecka ali ovaj je unistitelj satra ce ovu drzavu i narod

  27. Kako ga nije sramota da pominje Tita. On je jedan od razbijača Jugoslavije koji je napustio zasjedanje rječima: „Moj posao je gotov, Jugoslavije vise nema“ i osmjehnuo se.

  28. Zale se oni koji nemaju ni jednu dodirnu tacku sa tim vremenom. Cak su i spomenike iz rog vremena sklonili. Imate li ulice sa Titovim imenom? Kompleksasi, gledajte svoja posla.

  29. E Mesiću, Mesiću…!
    A kad je taj Tito umro niste hteli ni da ga sahranite u Hrvatskoj, a rodjen je u Hrvatskoj…!!! Počiva u Srbiji ili se varam…?!? Što ti Mesiću zapravo hoćeš…?

  30. Ti si svoj zadatak ispunio, Jugoslavije više nema, i što te sada interesuju nesvrstani!?

  31. Bravo Mesicu’ svaka ti cast i kapa dolje. Ove sivonje sadasnje sve od reda’ hiljdu godina da zuve nece uspjeti ono sto je nas voljeni Tito uradio. A svi bi da budu Tito
    E nece moci. Ne tasluzuju

  32. Sto fali mom komentaru
    Sto sam rekla da su ovi novokomponovani bitange’ lopovi’ nespodobnjakovici. Vratise nas sa kombajna traktira’ vrsilica na asove’ lopate’ motike. Al zato oni poklanjaju ikone’ kupuju drzabno blago’ ahahaha
    Nose u danasnje vrijeme na hiljade eura premo granice. E ti su dobru. A volili bi da budu TITICI
    E NE MOZE JARANE NE ZASLUZUJETE
    MALO JE BIO JEDAN GOLI OTOK KOLIKO IH SAD IMA.

  33. Dete sam „Titova DOBA“, pa shodno tome i tugujem za tim vremenom. Da se njegovo ime na samitu nesvrstanih nije pominjalo, od strane sadasnjeg Srbskog predsednika, govori o karakteru doticnog. Poslednji predsednik Jugoslavije je dao adekvatan komentar. Sramota za potomstvo.

  34. A u mesic da da da ,Tito kad bi moglo da se malo reaguje jako lose strane Titoizma prema srbima ajde list Danas mozete vi to kad mozete ove ajte malo one crvene neka sjajna reportaza o minimalizaciji ,marginalizaciji,razjedinjenju ,zastrasivanju…… hvala

  35. Ista energija koja je stvarala 2. Jugoslaviju ju je i srušila. Nakon rata je sirotinja ( radnici i seljaci ) su izašli na vidjelo.
    Devedesetih su opet radnici i seljaci s Miloševićem svojom energijom rušili Jugoslaviju. S poštovanjem!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.