Lionel Mesi nije bio strelac u El klasiku, kao ni u nedavnom dvomeču osmine finala Lige šampiona sa Mančester sitijem, ali je protiv Real Madrida baš kao u okršaju sa „građanima“ još jednom očarao svet.

Neverovatni Argentinac driblinzima dobro je „izlomio“ kičmu čuvarima, izluđujući ih i proturanjima lopte kroz noge, kao da se igra ševe sa klincima iz kraja a ne bori sa jednim od najboljih timova sveta za možda ključne bodove u Primeri, ali će njegov učinak u 170. večitom prvenstvenom fudbalskom derbiju Španije ostati upamćen po asistenciji Žeremiju Matjeu.

Ne zbog toga što je dobro izveo prekid, pre skok šuta francuskog štopera za rano vođstvo bordo-plavih, već zato što je to bio 13. gol koji je ovaj fenomenalni krilni vezista namestio u dugoj istoriji duela kluba sa Nou Kampa i „kraljevića“. Mesi je pogurao svoj tim do 17. pobede u 18 mečeva u 2015. godini, a do kraja sezone imaće još mnoštvo prilika da kritičarima dokaže kako su požurili sa otpisivanjem njega i Barselone u borbi za nacionalnu titulu, posle jedne godine šampionskog posta za Inijestu, Ćavija, Pikea, Busketsa i ostale članove jednog od najboljih sastava u istoriji ove sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari