Košarkaše Partizana u petak (17.00) očekuje novo i veoma teško gostovanje u okviru Evrolige. S obzirom na skroman broj igrača u rotaciji, koji će dodatno biti sužen odsustvom Dejana Muslija zbog povrede lista, optimizam crno-belih trebalo bi da bude sveden na minimalnu meru jer CSKA nakon dva vezana poraza (Fenerbahče, Barselona), više nema prava na grešku, naročito na svom parketu.


Ipak, iz vizure Partizana nada je vrlo realna, ako se uzme u obzir da je Etore Mesina ponovo napravio radikalne promene u taktičkom pogledu, čija delotvornost još uvek nije ni na vidiku. Mesina je tokom staža u Realu posegnuo za sličnim potezima koji su ga koštali odlaska iz Madrida. Tada je Veličkovića, ničim izazvan, premestio na mesto krila, poziciju koju Novica nikada nije pokrivao. Time je u dobroj meri unazadio srpskog igrača, koji je vremenom sve više grejao klupu Reala, ispavši potpuno iz forme. Mesina takođe nije umeo da iskoristi kvalitete sjajnog Serhija Rodrigeza, a izgleda da je rešio da svoje istera i u CSKA. Kako shvatiti njegovu odluku da je Aron Džekson, u konkurenciji Parga i Teodosića, startni plej. Amerikanac je zenit dostigao u Bilbau, a u CSKA je kao nagradu za preslabe partije tokom prethodne dve sezone, dobio nagradu u vidu prve petorke. Italijan uporno forsira Kauna kao prvu opciju na centru, iako je i vrapcima jasno da je Krstić neuporedivo kompletniji i tehnički obučeniji centar. Neshvatljivo je da Fridzon, dokazani bek šuter, greje klupu, da je Voroncevič potpuno sasečen, iako je reč o vrlo kvalitetnom krilnom centru. Tumbanju tu nije kraj. Mesina je Teodosića premestio na dvojku, oduzevši mu time mogućnost prvog pasa u fazi tranzicije, kao i igranje „pika“ pod boljim uglom. U takvoj koncepciji Hajnc i Pargo trenutno deluju kao „Alisa u zemlji čuda“, tako da bi Partizan i sa brojnim rovitim igračima (Milutinov, Kinzi, Bogdanović) mogao da iznenadi CSKA.

Zvezda se vratila u trku

– Košarkaši Zvezde su se pobedom u Vitoriji vratili u trku za TOP 16 fazu. Ne ide im na ruku trijumf Rusa (Lokomotive) na gostovanju Panatinaikosu. Sada su u dobrom ritmu, imaju snage za drugi krug. Nama će Nanter biti takmac za prolaz među 16 najboljih. Mislim da ćemo se do poslednjeg kola boriti za drugi krug – naveo je trener Partizana.

Vujošević se izvinio u ime kluba

– Izvinjavam se u ime igrača, kluba i svoje, navijačima i Evroligi zbog činjenice da su brojni simpatizeri protiv Fenerbahčea ostali ispred hale, iako su imali sezonske ulaznice. Očigledno je da je veliki broj ušao bez karte i da oni imaju „baj-pas sistem“. Mi to moramo da rešimo. Redarska služba nije dobro uradila svoj posao. U finansijskoj situaciji u kakvoj se nalazimo sebi ne možemo da priuštimo takav luksuz da neko ne plati kartu a da uđe u halu – konstatovao je Vujošević, pomalo ljutito.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari