Nevreme koje je u subotu uveče pogodilo gornjomilanovačku opštinu pričinilo je velike štete na poljoprivrednim kulturama, putevima i vodovodnim sistemima, ali i na drugim infrastrukturnim objektima.


Isključeni su vodovodni sistemi u Gornjim Banjanima i Brezni, koji delom snabdevaju i Gornji Milanovac i više mesnih zajednica. Sva sela prema Gornjem Milanovcu, napajana sa ova dva vodovodna sistema, neće imati vode do daljeg, a cisterne gradskog komunalnog preduzeća snabdevaće meštane vodom dva puta dnevno.

Dejstvovanjem iz 13 protivgradnih stanica sa 32 rakete, delimično su ublažene posledice od grada. Od udaraca gromova, štetu je pretrpelo par kuša u selima Kalimaniši i Dragolj.

Iz opštine Gornji Milanovac saopšteno je da će nakon povlačenja vode biti procenjena šteta na brani u Gornjim Banjanima, na oštećenim mostovima i putnoj mreži, kao i štete od posledica odrona i poplava u više seoskih domaćinstava.

Po hitnom postupku, intenzivno na terenu radi pet novoformiranih opštinskih komisija za procenu štete.

Stanovništvo koje je pretrpelo štetu zbog nevremena prijave može podneti u mesnim kancelarijama, kao i predsednicima mesnih zajednica, koje će potom biti prosleđene nadležnom ministarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari