Meštani Čente negoduju zbog skraćenja linije 109, Zrenjanin navodi da radi na rešavanju problema 1foto FoNet/Beoinfo

Meštani Čente, sela sa teritorije grada Zrenjanina, posebno oni koji rade ili se školuju u Beogradu, negodovali su zbog problema nastalih zbog odluke o skraćenju linije 109 beogradskog gradskog prevoza, koji vozi od Padinske Skele do tog sela.

Tim povodom oglasio se Grad Zrenjanin saopštenjem u kome se navodi da je Grad Beograd 31. maja sklopio ugovor o javno-privatnom partnerstvu za prevoz, na osnovu kog linija 109 saobraća od Padinske Skele samo do stajališta na putu za naselje Dunavac, na njegovoj teritoriji.

Grad Zrenjanin je naveo da je obavešten samo da linija nije predviđena da ide do Čente i da od 1. septembra neće postojati, ali da radi na rešavanju problema.

Ukazano je i da je od 2018. godine Grad Zrenjanin izdvajao je finansijska sredstva za prevazilaženje tog problema.

„Grad Zrenjanin i sada želi nastavak saradnje, jer je ona u interesu meštana Čente, koji žive na teritoriji Grada Zrenjanina, sadašnja uspostavljena linija 109 skraćena je za svega 4,8 kilometara, koliko iznosi rastojanje od centra Čente do stajališta ‘Dunavac’ i verujemo da se može zadržati dosadašnje stanje“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će Grad Zrenjanin inicirati održavanje hitnog sastanka s predstavnicima Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda i partnera iz ugovora o javno-privatnom partnerstvu, kako bi se zajednički došlo do rešenja za novonastalu situaciju.

Iz lokalne samouprave su zamolili stanovnike Čente za razumevanje i poručili im da rade na rešavanju tog problema, uveravajući da će uspeti da dođu do pozitivnog ishoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari