Oko 40 meštana Mesne zajednice Takovo onemogućilo gornjomilanovačkom Komunalnom preduzeću da priključi na glavni bazen za snabdevanje vodom 87 domaćinstava u susednom selu Vrnčani. Bazen je u Donjim Branetićima, a do njega su vodu, sa gradskog vodovoda, dovela 103 domaćinstva iz MZ Takovo. Oni sada od svojih komšija, koji nisu hteli da plate priključak na početku, traže nadoknadu troškova koje su imali pre osam godina.


Kako je izjavio predstavnik nezadovoljnih meštana Srećko Jovanović, vodovod je predat na upravljanje Komunalnom preduzeću, ali po ugovoru, niko se ne može naknadno priključiti bez potvrde da su namireni troškovi učesnicima u njegovoj izgradnji.

– Pomoćnik direktora Rajko Nešković zloupotrebio je položaj i naložio da se izvrši proba vodovoda, a kada se jednom priključi, više nema isključenja, zbog čega smo protiv njega podneli krivičnu prijavu – rekao je Jovanović.

Rajko Nešković je naveo da je u pitanju „samo proba u trajanju od dva meseca“, zbog čega je od suda zatražena privremena mera za ometanje poseda i biće podneta prijava protiv svih koji su ometali radove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari