Odbornik u Skupštini opštine Gornji Milanovac Boško Milovanović najavio je juče da će 250 meštana iz suvoborskih sela tužiti Republički hidrometeorološki zavod Srbije i radarski centar Bukulja zbog štete koju su pretrpeli od grada.

Milovanović je na sednici Skupštine opštine kazao da će tužbu podneti meštani Pranjana, Družetića i Leušića čiji su zasadi stradali tokom nevremena u subotu. Odbornik je zatražio da lokalna samouprava pokrene pitanje „neodgovornog rada Radarskog centra zbog čega je uništena ovogodišnja poljoprivredna proizvodnja, a seljak će ostati bez dinara prihoda.

„Ovde deluje pet protivgradnih stanica i sve su imale rakete, a grad nas je potukao u subotu bez ijedne ispaljene, iako su strelci zvali Bukulju i objašnjavali šta se priprema. Ali, toga dana sa njima niko nije kontaktirao, a bez dozvole ne smeju da pucaju“, rekao je Milovanović. Po prvim procenama, grad je pričinio štetu od oko 60.000.000 dinara, a meštani smatraju da bi upotreba raketa značajno ublažila posledice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari