Meštanima staroplaninskih sela Topli Do i Zaskovci odneli pakete hrane i lekove 1Foto:Radio klub Pirot

Članovi Gradskog Štaba za vanredne situacije Pirota, Crvenog krsta i Radio kluba Pirot danas su obišli stare i nemoćne meštane najudaljenijih staroplaninskih sela Topli Do i Zaskovci ..

..i najugroženijim meštanima podelili pakete  hrane i lekove koje je obezbedila Gradska organizacija Crvenog krsta.Meštani ova dva sela, obradovani njihovom posetom su  istakli da im ova pomoć i pažnja puno znače.

Koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Pirota Sreten Savov kaže za Danas da su ovom prilikom podelili dvadesetak paketa najugroženijim meštanima ova dva sela.

-Putevi do sela su prohodni i dobro su očišćeni ali je saobraćaj otežan zbog smetova . Crveni krst je obezbedio pakete, Radio klub Pirot je inicijator i organizator a gradski Štab za vanredne situacije je ovu akciju podržao- kaže Savov, dodajući da je ovu akciju  pomoglo i JP Komunalac koje je očistilo put do ovih udaljenih planinskih sela.

U selu Topli Do živi tridesetak uglavnom starih meštana a u Zaskovcima dvadesetak. Zimi je njima život još teži.Lekar dolazi jedanput mesečno.

Članovi Radio Kluba Pirot kažu da je ovo jedna od akcija koju su nazvali ‘’Zimska patrola’’.

– Iako je palo dosta snega putevi su očišćeni. U ova dva sela žive stari i usamljeni.Crveni krst  im je obezbedio pakete sa osnovnim životnim namirnicama i lekove.Inicirali smo ovu akciju uz pomoć Crvenog krsta ,Gradskog Štaba za vanredne situacije i Komunalca-kaže predsednik Radio Kluba Pirot Bojan Božić.

Član Radio kluba Pirot Milan Radovanović dodaje da su u svakoj od kuća gde su bili dočekani sa iskrenim osmehom staroplaninskih gorštaka.

-Srećni su što smo im na ovaj način pomogli jer uglavnom žive sami. Drva su im na izmaku pa apelujemo na njihovu decu ili rodjake d a im pomognu- kaže Radovanović.

Božić I Radovanović dodaju da se njihova  akcija ‘’Zimska patrola’’ nastavlja posetom meštana sela Kamik i Sinja Glava i sela u gornjem Visoku na Staroj planini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari