„Mi nećemo peći palačinke, ali ćemo dati stručne argumente protiv otvaranja rudnik litijuma“: Biljana Stojković za Danas uoči večerašnje tribine

Ostavite komentar


  1. Tiho, bez medija i javnosti poceo Linglong sa proizvodnjom. Tako je mogao i Rio Tinto da radi svoj posao a ne da se bavi politikom i da pokusava da makne Vucica.

  2. I sad kad vidim ovu srbomrskinju koja promovise lazni genocid u Srebrenici kako isto tako „strucno“ daje misljenje o rudniku litijuma upitam se da li je mozda sve to prenaduvano, a vlast u pravu?

  3. Lukavo od Rio Tinta.
    Naručio studiju od fakulteta sa klauzulom tajne, pa misli da im je zapušio usta. Može da tuži profesore koji su zaposleni na fakultetu države Srbije, a ne kod „države“ Rio Tinto.
    Da ne kovorimo o kolonijalnoj renti od 5%.

  4. @Reas, Linglong je prica za sebe drzava u drzavi a RT je drugaciji ipak ne moze ispod zita jer tamo gde su radili istrazivanja vec napravljena steta malo se raspitajte. Linglong na ravnom dobio zamlju za nista, sve se vidi, ali kao sto rekoh grad u gradu, tamo nema pristupa niko od strane nasih institucija radi bilo kakve kontrole, RT je ipak malo drugaciji. Vidim da ste vi za i to ok jer vi vidite profit koga nema niti ce biti. Probajte nesto vise da saznate o Zidjingu mozda vam bude jasnije sta se dogadja na politickoj sceni. Blago vama. Ziveli

  5. Ništa ne vrede argumenti protiv siledžija. Oni će završiti šta su započeli i za šta su plaćeni, jedino ako ih građani svojim telima u tome ne spreče. Ali većinski deo građana je zaplašen i apatičan tako da…

  6. Takođe sam protiv ali ako ova i njoj slični treba da štite Srbiju i da nam objašnjavaj nešto o čemu su samo pročitali e onda do sto đavola i treba da kopaju bolje nismo ni zaslužili u tom slučaju!!!

  7. A zašto ste licemeri.
    Da nije bilo kampanje laži o štetnosti rudarenja sve bi išlo svojim tokom.Struka bi bez pritiska analizirala ima li štete za vodu, vazduh i zemlju i koja je korist, opet struka.

Ostavite komentar


Društvo

"To što vazduh smrdi ne znači da je zagađen": Lokalna vlast pustila Kruševljane niz vodu 10

„To što vazduh smrdi ne znači da je zagađen“: Lokalna vlast pustila Kruševljane niz vodu

Kvalitet vazduha u Kruševcu je problematičan od početka maja. Kruševljani se od tada žale na smrad vazduha, a na poslednjoj sednici Skupštine Opštine odbornici vlasti su izjavili da podaci monitoringa kvaliteta vazduha pokazuju da je u Kruševcu vazduh čist ili umereno zagađen. Odbornica Pokreta slobodnih građana Ksenija Bradić Veljović za Danas kaže da je ovo potvrda da su lokalne vlasti "pustile Kruševljane niz vodu".

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.