Mi, Srbi, znamo da se snađemo i zaslužimo poštovanje

Naši ljudi u svetu: Marko Vuksanović, IT oficir u američkoj brodskoj kompaniji Princess Cruisess

Ostavite komentar


  1. Da je naucio sistem rada i delegiranja odgovornosti u kompaniji Princess, to je u redu ali….>da bude fleksibilan, odgovoran, disciplinovan i vredan.>…to nije naucio tamo nego kod kuce!
    Radio sam u stranoj firmi ( u inostranstvu! ) i cesto poducavao „njihove“ radnike! Nismo mi najgori ali su nam PLATE NAJMANJE!
    Prestanite da nasu decu ubedjujete da je dovoljno samo otici! NIJE!!Naravno, ako ovo objavite!

  2. “ … jer po mentalitetu smo jako problematična nacija, ali u isto vreme i jako sposobna pa nas umeju ceniti naročito kad znamo da radimo posao, a mahom svi mi Srbi znamo da se dobro snađemo, …“
    Lepo primeceno, to je prva stvar, cinjenica ili nauk sa kojim se suoci ogromna vecina nasih emigranata koji nemaju prethodno iskustvo zivota u inostranstvu.
    Umesto vizantijskog dzovanluka, i; “ … ma, ja sam pametiji od tebe, … neces mi ti govoriti sta da radim, …“ Narod Tesle i Novaka brzo nauci da zacuti (uz stalno dobrocudno smeskanje i skrivanje prave pameti i misljenja), radi najvise i najbolje sto moze, i opsesivno uci svoju struku i funkcionisanje sistema u kome zivi i radi.
    E, onda dolazi tih ‘teslinih 5 minuta’, kao sto nam mladi Marko opisa, kada ti se oni oko tebe okrenu (posle godina ‘neprimecivanja’), bas dve minute posto ukapiraju da vise ne mogu bez tebe, i pitaju: „Odakle rece da si, ono, …?!“
    Neprocenjivo.

    1. 25 leta sam u pecalbi.Neoliberalni sistem melje i dovodi pojedince u neo robovlasnicki polozaj.Citav zivot je od posla do pidzame i nazad.Ja se vracam nazad pravac na zemlju.Nije za svakog odlazak kao ni ostanak.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.