Danas saznaje: Aktivista Lokalnog fronta Mihailo Kolović pušten na slobodu, zbog ovoga su ga priveli 1Foto: Lokalni front

Aktivista Lokalnog fronta Kraljevo Mihailo Kolović, koji je ranije danas priveden u Beogradu, pušten je nakon što je dao izjavu u svojstvu građanina, a povodom incidenta koji se dogodio u subotu u Novom Sadu, potvrđeno je za Danas.

„Priveli su me zbog nekog dela koje se desilo u subotu u Novom Sadu. Razbijen je neki izlog. Odveli su me u SIV i tamo su me držali dok nisu došli inspektori iz Novog Sada, a onda su mi rekli zbog čega sam tu i da sam verovatno pomešan sa nekim. Navodno im je neko iz Novog Sada rekao da sam ja osoba sa snimka koja je gađala izlog i polomila ga. Samo sam dao izjavu u svojstvu građanina da to nisam bio ja, da nisam taj dan bio u Novom Sadu, niti sam znao da se taj događaj uopšte desio sve dok me oni nisu obavestili o tome. Dao sam tu izjavu i nakon toga sam odmah pušten“, objasnio je Kolović za Danas.

Njega je šest osoba u civilu, koje su se predstavile kao policija, odvelo iz stana u kom se nalazio, bez objašnjenja ili pokazanog naloga.

„Rekli su mi samo da su dobili nalog da mene privedu. Nisu mi u tom trenutku rekli ništa, niti su mi išta objašnjavali“, objasnio je on.

Podsećamo, kako je aktivista Lokalnog fronta Predrag Voštinić izjavio ranije za Danas, policija je sa devojkom Mihaila Kolovića kratko razgovarala na vratima stana, a onda su ga pozvali da izađe i da pođe sa njima iako nisu pokazali nalog, a nisu obrazložili ni zbog čega ga vode.

„Tražili su da ponese telefon i još nešto od sitnih, ličnih stvari, što su mu uzeli odmah po napuštanju stana“, rekao je ranije Voštinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari