Mihailović (POKS): Lončarevom timu za litijum niko neće verovati 1Foto FoNet Ana Paunković

Predsednik Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović izjavio je danas da su Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja izgubili kredibilitet tokom „korona zaključavanja“ i da stručnom timu ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji će analizirati štetne posledice iskopavanja litijuma niko neće verovati.

Mihailović je ocenio da su taj tim i politiku vlasti o litijumu građani odbacili kada su izašli na masovne proteste u celoj Srbiji.

„Lončarev tim je napravljen da anestezira narod, ali neće ovom predstavom otupeti gnev naroda čiju zemlju su planirali da žrtvuju i unište za interese Nemačke i Evropske unije“, dodao je Mihailović, saopštio je POKS.

Prema njegovom viđenju, rudarenje litujuma su odbacili narod, Srpska akademija nauka i umetnosti, Biološki i Rudarsko-geološki fakultet i većina mitropolita, sveštenici i monaštvo Srpske pravoslavne crkve.

„To je činjenica i vlast to mora prihvatiti, inače će i sama čuti poklič ‘Marš iz Srbije’ već prekosutra u Beogradu“, zaključio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari