Mihajlović: Besmisleni napadi na suprugu predsednika, zašto bi ikome smetalo što promoviše Srbiju 1Zorana Mihajlović: Foto FoNet/Kabinet

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je potpuno normalno i očekivano svuda u svetu da supruga predsednika promoviše svoju državu i koristi svaku priliku, posebno kada je na međunarodnoj sceni, da govori o svojoj zemlji, istučući sve ono što krasi tu državu i narod koji u njoj živi.

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavio se snimak supruge predsednika Srbije, Tamare Vučić, a u kojem je ona predstavila našu zemlju u vremenima pandemije, gde je, između ostalog, rekla i da je Srbija jedna od najboljih zemalja u borbi sa epidemijom.

„Zašto je problem kada to čini supruga predsednika Aleksandra Vučića? Možete da se ne slažete sa nečijom politikom i stavovima, ali da kritikujete i napadate ženu koja govori lepo o svojoj zemlji, besmisleno je“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da su se pojedinci brže-bolje uskovitlali u svojoj mržnji i kritikama nakon prikazivanja promotivnog spota u kojem Tamara Vučić govori o Srbiji.

„Pitam se šta im tačno smeta? Da li to što Tamara Vučić Srbiju smatra prelepom zemljom gostoljubivih ljudi i prirodnih lepota, što koristi priliku da predstavi Srbiju svetu kao zemlju bogate istorije, kulture i tradicije, što govori o važnosti da budemo jedinstveni i solidarni u teškim danima kakve je donela pandemija koronavirusa? Ili im smeta što o tome govori Vučićeva supruga? Pitam se i kako oni o svojoj državi govore kada ih stranci upitaju odakle dolaze? Umesto mržnje koja vas zaslepljuje, uživajmo u lepotama naše Srbije, u gostoprimstvu i ljubaznosti našeg naroda, u svakom danu, jer život je zaista lep“, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari