Desilo se ono na šta se nedeljama čekalo u Firenci. Tamošnji fudbalski klub Fiorentina otpustila je sinoć srpskog trenera Sinišu Mihajlovića, a kao razlog su navedeni neočekivano loši rezultati i igre „ljubičastih“ u ovoj sezoni, zbog kojih tim s Artemio Frenkija posle 10 kola Serije A zauzima preskromno 13. mesto, sa svega tri pobede i 12 osvojenih bodova u 10 kola.


Igrači su u javnosti dugo branili „lik i delo“ našeg čuvenog reprezentativca, a uprava prilično odolevala pritisku medija i otvorenom zahtevu navijača „viole“ za njegovom smenom, ali je izgubljeni vikend susret sa Kjevom prelio čašu žuči klupskih čelnika, pa mu je sportski direktor Pantaleo Korvino juče uručio otkaz, uz obavezu isplate obeštećenja, jer Mihajlović nije pristao na sporazumni raskid šesnaestomesečne saradnje.

Pre preuzimanja Fiorentine, popularni Miha vodio je Bolonju i Kataniju, a letos je bio ozbiljan kandidat za prvog stručnjaka Intera. Na njegovo mesto ekspresno je doveden Delio Rosi, a kao mogući novi Mihajlovićev angažman (istina, za sada samo na nivou spekulacija) pominje se mesto selektora A selekcije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari