Mihajlović: Ministarstvo investitor izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović sastala se danas sa direktorom kineske kompanije CMEC u Srbiji Li Sjuećengom, sa kojim je razgovarala o realizaciji projekta izgradnje sistema za kanalisanje i prečišćavanje otpadnih voda grada Beograda.

Mihajlović je istakla da je ovaj projekat izuzetno važan za grad Beograd i da je odlukom Vlade Ministarstvo građevinarstva određeno za investitora projekta.

„Formirali smo radnu grupu na nivou Vlade, sa ciljem da budemo što efikasniji u realizaciji projekta. Verujem da ćemo uskoro moći da zaključimo komercijalni ugovor, a paralelno sa tim da pregovaramo o načinu i uslovima finansiranja“, rekla je ona i podsetila da je Beograd je jedini grad u Evropi koji nema prečistač otpadnih voda.

Li Sjuećeng izvestio je ministarku Mihajlović da je ova kineska kompanija formirala međunarodni tim eksperata za ovaj projekat, svesna njegove važnosti.

„Radovi na rekonstrukciji i izgradnji objekata podrazumevaju veoma složene tehnologije izvođenja radova. Spremni smo da nastavimo saradnju sa vama i vašim timom, jer nosimo pozotivna iskustva sa prethodnih projekata“, rekao je on.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Кine u Srbiji, Čen Bo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari