Mihajlović: Netačne tvrdnje AINS o Jadru, država neće uraditi ništa protiv životne sredine

Ostavite komentar


  1. Nije tacno, socivasta lezista urana su nastala iz hidrotermalnih rastvora isto kao i litijum na istoj lokaciji. Ko je gospodja ministarka da prica ovakve teze koje su naucnog domena iz oblasti geohemije? napisali joj i ona samo procitala a da pojma nema. Strasno!

  2. da li bi mogla da nam kaze nesto vise o tim litoloskim clanovima i visinskim razlikama ? O kakvim razlikama se radi?? Na kojim visinskim nivoima se nalazi uran a na kojim jadarit?

  3. Država već donosi štetne odluke po narod u ovoj zemlji.Uostalom, svojim svima je jasno ko je i na čijem platnom spisku.To je ustaljena praksa RT.

  4. Ajde sto je neznalica nego je i bahata.
    Kaze uradio RT studije, elaborate, pa gde su te studije, sto ih ne objavite? RGf krije studije kaze da ih nema! Gde su ti rezultati o kojima govorite, zasto ne objavite na sajtu ministarstva nego pausalno pricate odnosno prepricavate ono sto vam je neko nesto rekao. Ne znate ama bas nista o geologiji a nasli ste da dajete izjave o litologiji i sedimentima, a da ne pricam o uranu. Kakav skec!

  5. Sad je ona pametnija i „upućenija“, od Akademije inženjerskih nauka Srbije! Šta reći!

  6. Zorana Mihajlovic, leziste Ribarice je na jednoj strani a planina Cer severno na drugoj strani, vi ne znate ni geografiju a kamoli geologiju. Kakva bahatost

  7. Slučajno većina bušotina je na 700metara a i uranijum je na toj dubini i u Australiji zatvaraju rudnik uranijuma 2026 a u Srbiji treba da počne da radi ovaj u Jadru

  8. Da si slusala svoga dedu znala bi da je Cer pun uranijuma.A moram ti reci da necu glasati za SNS zbog tebe.

  9. Daj boze da mozemo eksploatisati taj uranijum, pa da ga izvezemo ovima sto ga koriste u nuklearkama. Pa Srbija bi bila super bogata.

  10. Teško nama, kada se moramo braniti od ljudi naše vlasti. Umesto da smo sretni, mi nesretni. Jad i beda. Svi znamo da je Iverak pun uranijuma. Taj potez je u staroj Jugoslaviju čuvala vojska. Ovako ponašanje naših vođa je užas. Kako je tužno reći „naših, a užas“. Ama ljudi, život je važniji od svakog novca…….

Ostavite komentar


Društvo

POKS: Naprednjacima važnije bežanje od odgovornosti nego zdravlje građana 8

POKS: Naprednjacima važnije bežanje od odgovornosti nego zdravlje građana

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) osudio je danas odbornike Srpske napredne stranke (SNS) što su odbacili predlog novosadske opozicije da se na dnevni red skupštine grada stavi tačka o formiranju komisije za ispitivanje činjenica o aferi "valjkasti crvi u vodovodu" i za preduzimanje mera koji će sprečiti da se ona ponovi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.