Mihajlović: Nisu žene rođene sa varjačom, a muškarci u šefovskoj fotelji

Potpredsednica Vlade o novom Zakonu o rodnoj ravnopravnosti za koji kaže da je "zakon koji osvaja slobodu, koji menja sutrašnjicu"

Ostavite komentar


  1. Mozes ti Zorana da dubis na glavi, budes najefikasnija u Vladi,zavrsis sve koridire…Veliki te Vodja nikada nece voleti i grliti kao svog malog Stefanovica!

  2. Dobila otkaz kao tehnoloski visak posle 24 godine staza u struci od pajtosa ove persone. O cemu ona govori? Kako ja da skolujem i vodim cerku na trening? Napomena: apsolutno sam protiv politike njenog bosa i gle cuda usudim se to javno da kazem!!!

  3. Ali, crkva, tradicija, identitet….. zar se svega treba odreći zarad rodne ravnopravnosti. Ako Rusi ne prihvate rodnu ravnopravnost – ni mi nećemo poštovati taj zakon. Ni Milankovićev kalendar nisu prihvatili, pa nismo ni mi iako smo ga sami predložili. Mi smo …..

  4. Slazem se sa ministarkom,sto se tice prava zena .Jedino mi nije jasno zasto ona kao deo najvece pljacke Srbije brani necije interese.Verujem da prave zene ne zele da ih takvi zastupaju

  5. Dali ce vec jednom da kaze kako gladi taj zakon i sta sve sadrzi a ne samo da prica ono sto se prica vec godinama. Novije generacije smatraju ravnopravnim, naravno ima i onih srbenda balvana koji i dalje zive u devedesetim, ali takvi izumiru uskoro.

  6. Nema rodne ravnopravnosti bez zakona o kastraciji koja se propisuje kao obavezna za sav muski rod, zatim dobivenu masu ugraditi zenama i tako postici uzvisenu pravdu. Mozgove su nam vec svima eliminisali, ako ne verujete pogledajte ko vlada srbijom.

  7. Sloboda, kultura i vaspitanje? Umesto da učimo mlade žene i muškarce vrednostima odgovornosti za život i sopstvene izbore (uključujući tu i izbor partnera), čemu ćemo ih učiti? Nisu važne vaše vrednosti, nisu važne zasluge – važno je samo da vas stranka ili ministarka ili slični ekstremi ubace u 40 odsto. Država će pretpostaviti da ste manje vredni pa vas neće zamarati dokazivanjem na tržištu rada, nego će jednostavno uzeti drugima posao koji zaslužuju i dati ga vama. Umesto da podstiče mlade žene da se bore, da imaju odgovornost prema sebi i zajednici, zbog onih žena koje naprave (svesno ili ne) loše izbore u životu – mi ćemo kršiti ljudska prava i uništavati tržište rada da bi onima koje su same loše birale bilo lakše. Povrh svega bude im lakše privremeno uz uništavanje tržišta i društva koje služi i njihovoj dobrobiti. Koje su naše vrednosti? Šta cenimo? Pitam sve koja je žena vrednija poštovanja – starica koja prodaje cveće na pijaci ili "ekspertkinje", "koordinatorke", "feministkinje" i ostale? Starica se na tržištu bori za svoje parče hleba. Naše "junakinje" borbe za tzv. ženska prava i slični dobijaju novac zloupotrebama novca građana, stranih država i međunarodnih organizacija, da bi kršili ljudska prava, uništavali tržiše, ponižavali žene i demotivisali ih da se bore. Pitam još – koji su naši uzori? Roditelji koji rade po dva posla da bi se borili za svoju porodicu ili oni koji kukaju za novcem građana i privilegijama? Može sve novcem da se kupi, osim ljubavi bližnjih, ugleda u zajednici i stila… Starica pobeđuje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.