Mihajlović: Pomoć Srbima u Hercegovini 1Foto: FoNet/Ministarstvo GSI

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa delegacijom lokalnih samouprava, udruženja građana i Srpske pravoslavne crkve iz Hercegovine.

Oni su zatražili da Vlada podrži realizaciju projekata koji bi pomogli Srbima u Mostaru i okolini da očuvaju nacionalni identitet i podignu kvalitet života.

Delegacija koju je predvodio paroh mostarski Radivoje Krulj predstavila je Mihajlović više projekata u kojima bi dobro došla pomoć Vlade Srbije.

Mihajloviće je poručila da je Vlada Srbije spremna da podrži sunarodnike i zatražila detalje projekata kako bi se videlo na koji način Vlada najefikasnije može da pomogne.

“Vlada Srbije vodi i uvek će voditi računa o svojim sunarodnicima. Želimo da podržimo sve one projekte koji će Srbima u Hercegovini omogućiti miran suživot sa drugim narodima”, rekla je Mihajlović.

Mostarska delegacija predstavila je Mihajlović projekat izgradnje vodovoda u selu Željuša, dogradnju lokalnog puta i opremanje osnovne škole u Mostaru u kojoj bi se održavala nastava na srpskom jeziku i zatražila pomoć u obnovi Doma
kulture u Mostaru i igrališta za decu.

U delegaciji su bili i Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje, Predrag Šupljeglav, potpredsednik Zajednice srpskih udruženja grada Mostara i načelnik odeljenja opšte uprave grada Mostara, Sanja Bjelica Šagovnović, članica glavnog odbora “SPKD Prosvjeta” Mostar, navodi se u
saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari