Mihajlović: Putevi Srbije i Ministarstvo spotom doprinose širenju rodnih stereotipa

Ostavite komentar


  1. A da je bilo obrnuto niko se ne bi ni bunio, bilo bi sve u redu. Ali tacno je da su mogli da stave sve zenske osobe ili sve muske osobe u spot. Mada sudeci po polu onih koje vidim koje je policija zaustavila zbog voznje zaustavnom trakom svako jutro kada idem na posao autoputem ni to ne bi bilo u redu jer koliko ima muskih toliko ima i zenskih vozaca koji prave taj prekrsaj, znaci podjednako su bahati.

  2. Nema drugog načina nego da se snime dve varijante, u jednoj su muškarci bahati, a u drugoj žene. I da se parnim danima emituje jedna varijanta, a neparnim druga.

  3. Mihajlovicka je u pravu. Sta god mislili o njoj, javno deluje protiv balkanskih, patrijarhalnih, stereotipa i na tome noj svaka cast.

  4. Kada ce se promeniti nesto u sudstvu Srbije gde smo citali u dosta clanaka da je vise od 2/3 sudija u Srbiji zenskog pola. Tu se nesto na ravnropravnosti polova ne angazuju i zalazu gdja Brankica Jankovic i gdja Zorana Mihajlovic. To je mogo veci problem od neke reklame na tv.

Ostavite komentar


Društvo

Da li sledi zatvaranje vrtića? 8

Da li sledi zatvaranje vrtića?

Zaposleni u predškolskim ustanovama kao hladan tuš su dočekali vest da je Vlada Srbije povukla ponudu da svima u toj delatnosti budu povećane plate za 12 odsto od 1. januara iduće godine i da umesto toga na ovu povišicu mogu da računaju samo vaspitači.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.