Mihajlović: Različita mišljenja među ministrima normalna stvar 1

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović izjavila je za Novi magazin da ne vidi ništa sporno u primeni nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti i da su različita mišljenja među ministrima normalna stvar, demantujući tako da postoji sukob sa ministrom rada Zoranom Đorđevićem.

Najvažnije je, rekla je ona, da usvajanjem tog zakona žene dobiju priliku da se bore za ravnopravnu zastupljenost u telima u kojima se odlučuje.

Ne bih volela da je u pitanju bilo šta drugo zato što to ne bi bio dobar signal, rekla je Mihajlović.

Ja sam zakon ponovo poslala Ministarstvu rada i nadam se da ću u nekom kraćem periodu imati odgovor gde su ti problemi implementacije, rekla je Mihajlović i napomenula da ne bi mogla da licitira kada će zakon biti usvojen.

Govoreći o resoru koji vodi, Mihajlović je rekla da jedini interes koji ima, kao član Vlade je da zaštiti interes Srbije.

To znači da kada se sprovode određeni ugovori, bilo da su sa Rusima, Kinezima, Azerbejdžancima, američkim kompanijama, postoji samo jedan zadatak, a to je rok koji mora da se poštuje i kvalitet koji mora da se isporuči, ukazala je ona.

Dakle, svaki put i pruga moraju da imaju određeni kvalitet i rok. Ukoliko to nije tako, moram da reagujem i to je moj posao, rekla je Mihajlović i iznela uverenje da će do kraja godine, eventualno u prvom kvartalu sledeće, biti završen kompletan koridor 10.

Na pitanje o tome da li je razočarana jer su ona i Ivica Dačić bili viđeni na poziciji premijera, Mihajlović je rekla da je normalno da svaki ozbiljan političar želi da napreduje i da se pomera sa svog mesta.

Mislim da svako ko kaže drugačije – laže. Ali isto tako sam osoba koja odgovorno radi svoj posao, što ne znači da treba da se potpuno sklanjam ili da ne treba da kažem svoj stav. Ja ću uvek da ga kažem za dobrobit Vlade u kojoj jesam i svoje zemlje za koju radim, zaključila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari