Mihajlović: Samo trećina žena na uticajnim pozicijama

Ostavite komentar


  1. Zorana odmah menja plocu i prelazi na rodnu ravnopravnost cim joj se prigovori za neki lopovluk u njenom resoru. Ali ne ide to tako, sto bi otpevao Balasevic ne moze samo da se lomi i krade tudje.

  2. Zar nije i Danas objavio saopštenje Republičkog zavoda za statistiku, da su žene apsolutna većina u pravosudju, za koje svi tvrde da je nosilac opšte kriminalizacije društva, i da je najlakše vršiti pritisak na pravosuđe jer su tamo zaposlene žene sretne što su dobile posao naročito u Beogradu i ne moraju da se vrate u „patrijahalne serdine“ nego su „sudije sa integritetom“, koje niko ne hapsi i ne sudi bez obzira kakvu protivustavnu ili protivzakonitu presudu da donesu.
    A što se tiče „istraživača“ moja komšinica „doktor agronomije“ je dobila titulu posle „istraživanja“ da „ako poljoprivrednici kose travu dva puta godišnje, trava brže raste i veći je tov stoke“ a naravno „naučni rad“ je objavljen na „sajtu instituta“ jer samo tamo može da bude priznat kao „naučni rad“ dok se novac za „istraživanja“ deli sa ministarstvom koje „izstražiavanja“ odobrava.
    Ali „statistički“ lepo zvuči da su žene pola istraživača, a niko nesme da analizira rad žene u pravosuđu da nebi bio odmah optužen od Mihajlovićke da je „muški šovinista“

  3. Da li su ovi procenti toliko važni? Najvažnije je to ko je kakav čovek i kakav stručnjak, a ne kog je pola.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.