Mihajlović: Srbija ne želi sukobe 1Foto: MGSI

Sve naše žrtve i uništena zemlja agresijom NATO zemalja obavezuju sve nas koji danas vodimo Srbiju da nikada više ne dozvolimo da ponovo urušimo svoju budućnost i uđemo u sukob sa najmoćnijim zemljama sveta, poručila je danas potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović istakla da je Srbija danas drugačija i ne želi sukobe.

Srbija se danas, 19. godinu zaredom, seća svojih žrtava, razaranja zemlje, nepopravljive nesreće i nepravde koja joj je naneta agresijom NATO 1999. godine, koja je izvršena bez saglasnosti UN.

Više od hiljadu poginulih vojnika i policajaca, hiljade ranjenih i pretrpljena šteta veća od 100 milijardi evra obavezuju sve nas da nikada ne zaboravimo kroz šta je Srbija prošla na samom ulasku u 21. vek, ističe Mihajlović u saopštenju.

Kako je naglasila, sve naše žrtve i uništena zemlja agresijom NATO zemalja obavezuju sve nas koji danas vodimo Srbiju da nikada više ne dozvolimo da ponovo urušimo svoju budućnost i uđemo u sukob sa najmoćnijim zemljama sveta.

Srbija je danas mnogo drugačija od one pre 19 godina. Srbija danas ide ka Evropskoj uniji, ekonomski je stabilna. Srbija danas ima predsednika Aleksandra Vučića, koji želi stabilnost, mir, saradnju i dijalog sa svim zemljama sveta, dodala je ona.

Srbija danas ne želi sukobe ni sa kim, želimo kompromisno rešenje za pitanje Kosova, koje je više desetina godina gurano pod tepih jer želimo bolju budućnost za neke nove generacije i Srba i Albanaca, istakla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari