Mihajlović traži da se izjasne Savet za štampu i udruženja zbog naslovne stranice NIN-a 1Foto: Ministarstvo građevina

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović je danas kao „neprimerenu“ i „skandaloznu“ ocenila naslovnu stranu novog broja nedeljnika NIN i pozvala Savet za štampu i profesionalna udruženja novinara da se oglase.

„Bilo bi dobro kad bi se, pre svega, profesionalna udruženja novinara i Savet za štampu odredili prema ovome i jasno stavili do znanja da su pozivi na nasilje, u bilo kojem obliku, nedopustivi i nespojivi sa važnom ulogom koju mediji imaju u društvu“, napisala je Mihajlović u izjavi.

Ocenila je da je „naslovna strana na kojoj je snajperska puška uperena u predsednika Srbije Aleksandra Vučića svojevrstan poziv na nasilje i ‘targetiranje’ čoveka koji obavlja najvišu državnu funkciju“.

Nedeljnik NIN saopštio je ranije danas da su samo „najmračnijim umovima“ mogle pasti na pamet „gadosti koje se pripisuju“ redakciji NIN-a zbog naslovne strane novog broja, koji izlazi sutra i da nikome u redakciji tog nedeljnika nije palo na pamet to za šta ih sada optužuju.

„NIN neće prestati da piše o aferi Krušik i prodaji oružja povlašćenim privatnim firmama i o tome kakvu je ulogu u tim poslovima imao Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Srbije, kao predstavnik firme GIM“, takođe piše u saopštenju NIN-a.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović rekao je da je naslovna strana NIN-a „poziv na ubistvo“ predsednika Aleksandra Vučića.

Na naslovnoj stranici tog nedeljnika je fotografiji Tanjuga iz 2017. godine sa Međunarodnog sajma naoružanja u Beogradu, na kojoj izgleda kao da je u Vučića uperena jedna izložena snajperska puška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari