Mihajlović: Važnost razvoja lokalnih samouprava 1Zorana Mihajlović Foto: mgsi.gov.rs

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas, posle sastanka sa lokalnim samoupravama iz Pčinjskog okruga, da je razvoj lokalnih samouprava jednako važan kao i realizacija velikih infrastrukturnih projekata.

“Na današnjem sastanku dogovorili smo konkretne projekte koji će biti urađeni u narednom periodu. U Vranju će Putevi Srbije raditi presvlačenje asfalta na dve petlje u Vranju, trotoar na alternativnom putu ka Vranjskoj Banji, kao i sanaciju tri klizišta u Vranju“, izjavila je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Takođe, dodala je, razgovaraće se i o tome kako da se finansira uređivanje šetališta u Vranju, za koje je lokalna samouprava uradila projekat. Sa predstavnicima lokalne samouprave Mihajlović se sastala ju kampu “Koridora Srbije” u mestu Kržince, u opštini Vladičin Han, gde je privremeno izmešteno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je dodala da će se u Vranjskoj Banji raditi oko 500 metara trotoara, što će uraditi „Putevi Srbije“. U Trgovištu će biti urađeno tri kilometra puta od Donjeg Stajevca do Radovnice, a u planu je i rekonstrukcija puta od Donjeg Stajevca ka Trgovištu.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da su na sastanku dogovoreni projekti koji će biti realizovani u toku 2019. godine, a predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić da veruje da će sve što je dogovoreno biti i realizovano. Načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković rekao je da je Vlada Srbije sve što je obećala i ispunila, dok je Dragan Sentić, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja rekao da je samo dva dana posle posete potpredsednice Vlade isporučen čelični most dužine 36 metara, koji će biti postavljen na putu koji pripada toj gradskoj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari