Srpski stručnjak Siniša Mihajlović novi je šef stručnog štaba Fiorentine. Nekadašnji prvi trener Bolonje i Katanije predstavljen je na konferenciji za novinare koja je uživo prenošena na sajtu kluba iz Firence.

Bivši reprezentativac naše zemlje otkrio je zašto je izabrao baš „ljubičaste“ za svoj sledeći tim na Apeninskom poluostrvu.

– Izabrao sam Fiorentinu najviše zbog Pantalea Korvina, vođu kome sam se oduvek divio. Mnogi su mi rekli lepe reči za njega, a isto mislim i ja pošto ga dobro poznajem. Ovo je jedno veoma ambiciozno okruženje, baš kao i ja, koje želi titulu, a ja kao trener još uvek ništa nisam osvojio – istakao je Mihajlović.

Nekadašnji „bombarder“ Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera nije propustio priliku da pomene ekipu sa kojom je, na opšte iznenađenje, izborio opstanak u Seriji A u prošloj sezoni.

– Želeo bih da zahvalim Kataniji i čelnicima koji su mi dozvolili da napustim klub godinu dana pre isteka ugovora, ali i Fiorentini na ukazanom poverenju. Prava mi je čast što sam dobio priliku da preuzmem tim, upoznat sam sa tim kakva me odgovornost čeka i kakva su očekivanja. Nadam se da ću nastaviti putem kojim je krenuo Prandeli, a cilj je da sustignemo šampione – rekao je Mihajlović.

Mutu je eksplozivan kao ja

Mihajlović je istakao da sukob od pre sedam godina sa kapitenom Fiorentine Adrijanom Mutuom, na koga neće moći da računa do 29. oktobra zbog suspenzije, neće uticati na njegov odnos sa rumunskim igračem.

– Šta je bilo, bilo je. Mnogo godina je prošlo od tada, a krivac sam bio ja, a ne Mutu. Adrijan je izvanredan fudbaler i dopada mi se što je eksplozivan kao ja – rekao je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari