„Nema ni nametnutih, ni moralno podobnih strategija, nego izabranih strategija. Naša je izabrana strategija da radimo zajedno, jer je ravnopravnost polova ono za šta se zalažemo i za šta ćemo se zajedno zalagati u budućnosti“, rekla je juče Zorana Mihajlović, predsednica Koordinacionog tela za ravnopravnost polova Vlade Srbije, nakon potpisivanja protokola o saradnji Ženske parlamentarne mreže i ovog vladinog tela.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

  Zahvaljujući se ženskoj parlamentarnoj mreži na odličnom radu, Mihajlovićeva je napomenula da osnaživanje žena prevazilazi sve druge interese, pa i one političke i da će protokol u budućnosti još više unaprediti rad.

I Gordana Čomić, koordinatorka Ženske parlamentarne mreže, ocenila je juče da su potpisi na tom dokumentu potpisi za budući dijalog.

„Ovo nisu samo lični potpisi, već su u njima potpisi, rad, volja desetine i stotine žena u skupštini, vladi i širom ove zemlje koje hoće da primenjuju propise koji se tiču ženskih ljudskih prava i da primenjuju sve ono na šta se rečima zalažemo“, rekla je Čomićeva. Ona je pozivala sve koji smatraju da postoje teme vredne dijaloga, saradnje i zajedničkog rada da sa Ženskom parlamentarnom mrežom i vladinim Koordinacionim telom za ravnopravnost polova sarađuju kako bi se kvalitet života žena i muškaraca u Srbiji menjao nabolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari