Miketić: Željko Mitrović da odgovara, avionima prevozio ljude koji se kriju od policije 1Željko Mitrović predstavlja elaborat Pinka Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Avioni Er Pinka su prizemljeni nakon vanredne kontrole gde su ustanovljeni brojni teški propusti, a ne zato što je to sam tražio Željko Mitrović, izjavio je danas predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić.

On je u pisanoj izjavi naveo da je, prema nezvaničnim informacijama iz Brisela, povod za obustavu dozvola Er Pinku prevoz osoba čija su imena sakrivena od policije, jer su pod međunarodnim sankcijama.

„Ukoliko se ove informacije potvrde, Mitrović će morati da odgovara nadležnima da li je krijumčario tajkune u svojim avionima“, rekao je Miketić.

Dodao je da je ustanovljeno nekoliko teških prestupa protiv bezbednosti saobraćaja, jer se sumnja da je štelovano vreme letenja na avionima ove kompanije.

„Prikazivanjem kraćeg vremena letenja, postižu se ogromne uštede u održavanju aviona, jer zbog strogih propisa u avijaciji, neophodno je redovno održavati i menjati delove na letilicama“, naveo je Miketić napominjući da to znači da se lažira vreme da bi se uštedelo na održavanju, a čime se bezbednost putnika i posade ozbiljno ugrožava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari