Mila Popović (SSP): Pare za knjige uplaćene kasno 1foto FoNet

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavia je danas da je novac za udžbenike morao roditeljima da bude uplaćen ranije, najkasnije do kraja avgusta, kako bi deca imala udžbenike od 1. septembra.

Ona je za televiziju Nova S rekla da su u vreme kada je predsednik SSP Dragan Đilas bio gradonačelnik prvi put uvedeni besplatni udžbenici i da su deca imala dva kompleta, a da je Srpska napredna stranka po dolasku na vlast to odmah ukinula.

Kako se navodi u saopštenju SSP, Popović je istakla da posle 10 godina „imamo Aleksandra Šapića koji je doneo odluku da se dobije 20.000 dinara po detetu, a bez obzira što je budžet dvostruko veći pre nego 10 godina, što iznosi 1,6 milijardi evra, isplata kasni“.

„Opet je napravljen problem od jedne dobre ideje, jer imate roditelje koji nisu mogli svojoj deci da obezbede ranije udžbenike, pa onda da im grad refundira“, rekla je Popović.

Kako je istakla, odnos vlasti prema građanima mogla se videti prvog dana škole, jer Beograđane nije dočekala nijedna novoizgrađena škola.

Popović je navela da je 2. septembra na Vračaru na prilazu školi „Sveti Sava“ bila raskopana ulica, a slično se desilo i u ulici Petra Kočića, u blizini škole „Svetozar Marković“.

„Sada ni prilazi školama nisu bili bezbedni. Kao što ovu vlast iznenadi u decembru sneg, tako ih je očigledno iznenadio u septembru polazak dece u školu“, rekla je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari