Milan Borjan: Jedan vođa je suvišan 1Foto: Srđan Stevanović /Starsport

Milan Borjan je sinonim za rezultatske uspehe Crvene zvezde u poslednjih pet godina; teško je samo pobrojati utakmice u kojima je kapiten crveno-belih bio jedan od junaka i direktan „krivac“ za trijumfalne pohode ka grupnim fazama Lige šampiona ili Lige Evrope.

Vremenom stekao je status vođe, ne samo u perspektivi saigrača, već i navijača Zvezde.

Postao je sinonim za istinskog, požrtvovanog i iskrenog zvezdaša, ali je njegova forma i suština nešto što je, na kraju se i ispostavilo, prepreka onome što jedan trener želi da uspostavi u hijerarhiji međusobnih odnosa.

Realni epilog klinča između Dejana Stankovića i Milana Borjana posle remija sa Radnikom na stadionu „Rajko Mitić“ je da jedan od dvojice vođa u ekipi napusti klub.

Borjan je to najavio objavom na društvenoj mreži, što sigurno nije najbolji način da javnost sazna kako kapiten Zvezde ima nameru da u jeku sezone napusti kormilo i satisfakciju pronađe na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Ko je doveo do toga da odnosi između Stankovića i Borjana dođu do tačke pucanja sada je već pluskvamperfekat i nešto što se više ne može dovesti u pređašnje – idealno stanje.

Postoji više verzija nemilih scena iz svlačionice posle meča sa Radnikom i u svakoj od njih deluje da je konflikt mogao da bude izbegnut.

Na kraju, deo priče odnosi se i na navodno odbijanje ruke pomirenja pružene od strane Stankovića ka Borjanu.

U Zvezdi će pokušati da izglade odnose, svesni da je Borjan fudbaler formata koji se odavno nije pojavio na nekadašnjoj Marakani, negde od bitisanja Nemanje Vidića u Ljutice Bogdana.

Krajišnika, pak, takav status ne abolira od dela odgovornosti koji se navodno odnosi na nedovoljan profesionalizam.

Povoda je bilo raznih tokom pola decenije boravka u Zvezdi i neretko je Borjan bio deo ekipe koja je umela da prekrši klupski pravilnik u vezi sa ponašanjem van sportskog terena.

Nikada Milojević, potom ni Stanković nisu javno pričali o mangupluku, ne samo 34-godišnjeg golmana rođenog u Kninu, već i njegovih najbližih prijatelja u ekipi.

Možda je recimo nedavna proslava rođenja deteta Marka Gobeljića mogla da sačeka završetak jesenjeg dela sezone; možda je lepša Borjanova polovina mogla da se suzdrži javnih objava na društvenim mrežama koje su direktno dirale u odnose unutar kluba i možda je zbog svega prećutanog trebalo da prihvati ruku pomirenja trenera Stankovića.

U kom će pravcu na kraju otploviti Borjanov brod saznaće se do 11. januara i početka zimskih priprema.

Kapiten je u Zvezdi branio 132 puta, skoro više nego u svim prethodnim klubovima zbirno, počevši od Rada 2009. godine. Rođen je 23. oktobra 1987. u Kninu, oženjen je i ima sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari