Potpredsednik Novog policijskog sindikata o nožu u „Ribnikaru“: Školski policajac ne može biti odgovoran, problem je mnogo dublji

Ostavite komentar


  1. To je tačno – školski policajac ne može biti odgovoran za nož u školskoj torbi jer nema pravo, a i ne može da rovari po svakoj. Ali zašto je onda tu postavljen? Ko je to odlučio ako ničem ne služi? Osim da zaustavlja automobile i proverava da li je istekao rok prvoj pomoći! I puni budžet! Možda je to njegova stvarna uloga!

  2. Држава прво би требало да обезбеди детекторе за сваку школску установу, не коштају пуно а и полицајцу би било лакше.

  3. tacno tako, i cudi u opste pamet onih koji odlucise da bude policijac u skoli, koja je njegova svrha, koja..mozda su ti ljudi potrebniji.na terenu u stanici policije ovako u skoli ne.

    i ovaj nije pronasao nista nego deca..r sad kako su deca kod svog druga pronasli noz. to treba po uzimanju izjava od dece saznati..mozda se on pohvalio ..mozda se plasio od nekog pa poneo radi zastite, ali ali, i to nije objasnjivo..jel ako ga neko napadne tesko da on onda moze da skine ranac otvori ga i uzme noz..stoga ovde treba da sve bude polako ispitano

    i objavljeno…i kao sto rece taj iz tog sindikata, policajac nema nikakve veze ovde..niti neka ,krivica

  4. Postavljanje policajaca u škole je potpuno besmisleno i nepotrebno, osim ukoliko smatramo da se Sprdija pretvorila u neki geto Južne Merike,Afrike,Azije ili tako nešto.Nama je potrebno da se ukine nasilje u politici i na medijima,da nam mafijaši i kurve ne budu idoli, da se nastavnicima ozbiljno poveća plata i daju odrešene ruke da rade svoj pisao i da roditelji budu odgovorni za vaspitanje svoje dece.U konkretnom slučaju ozbiljno se pozabaviti roditeljima deteta i kazniti ih zbog zapostavljanja deteta

  5. Sad sledi predlog da zabranimo gradjanima da imaju nozeve. Nije problem noz, oruzje…ono je uvek sluzilo da gradjanima poveca stepen zastite sebe i svoje imovine. Odvajkada su nasi stari drzali puske iza vrata sa municijom i nije bilo toliko ubistava. Problem su ljudi

  6. Zna se ko je kriv. Nastavnici!!! Oni su trebali da savladaju sve mehanizme za lečenje bolesnika, ups, htedoh reći roditelja, dece, sistema…. Nastavnici su samo završli fakultet i imaju platu 3000 €, 5 meseci odmora, ne rade ništa i takooo, a vi kako te, a?

  7. Jedino pravo resenje da se zameni ministar i sindimalista policije.
    Ko je trazio da se on unapred oglasi i opravdava da nije kriv.
    Problem drzave je sto ima kadrove na funkcijama kojima je lijepo jer oni nista ne odgovaraju, ali su odmah zauzeli stav da se ograde od problema u njihovoj nadleznosti.
    Cestitam na brzom ogradjivanju.

  8. Kad se ne budu favorizovali nerad i kretznizam kroz TV emisije, filmove i serije i kad policija počne da radi svoj posao ane da štiti režim možda bude bolje. Za početak zabraniti PINK.

  9. Nekad nije bilo nasilja jer je milicija imala kratku palicu i imala je puno pravo da je primeni. Sad postavljamo policajce bez ovlašćenja po školama tako da oni deci služe za podsmeh.

  10. Da uvek je neko drugi kriv,ministar,politicar,vlast,direktor,nastavnik,a najveci i pravi krivac za sve je roditelj i kucno vasppitanje,a to sto predsednik ili clan sindikata ima iluzije bolje bi bilo da podje od samog sebe pa nadalje….

  11. Ne vidim svrhu postavljanja policajca ispred škole tim pre što skoro svi sede u kolima i “ golicaju“ mobilne telefone ( društvene mreže samo “ zvone“. Da li je to svrha njihovog postavljanja ispred škola ? Naravno da nije ali je ogromna bruka i sramota za njihovu profesiju. Pogotovo ovi mlađi što su sad izašli iz škole.

  12. Tema nasilja u školama vodi ka tome, u našem kaskanju za zapadnim „vrednostima“ za metal detektor vratima i „security“likovima u osnovnim školama. Biznis kao i obično, da će nečiji neko dobiti novac na izrežiranom konkursu i rešiti stvar….da ne širimo temu previše

  13. Ja bih za početak sve privatne škole ugasila.Da budu svi isti.Ovo sve kreće iz kuće.Roditelji koji kupuju decu novcem,upisuju i privatne škole sa pričom deci u startu da su oni različiti i bolji od ostale dece…..Užas.Roditelji kriju to jest ne žele da vide istinu da im je dete poremećeno i da ga sklone od druge dece,da ne ugrožava nikog!Tog što je uneo nož hitno na psihijatriju i u specijalnu školu.Da vide roditelji da se on itekako razlikuje od normalne dece iz državnih škola.U toj školi Ribnikar kao da je neka sekta što me ne bi iznenadilo.Radni mantili(kecelje)da se vrate ,detektori da se postave pri ulasku u školu.Da roditelji zabrane deci mob.telefone,da im daju knjigu da čitaju ,da se igraju napolju,da idu u pozorište,da ne gledaju horor filmove …I čim primete ili im neko stavi do znanja da njihovo dete nije kako treba reaguju!I sva su deca ista!Nema toga on je mega zato što je u privatnoj školi,ne on je u privatnoj školi zato što roditelji poseduju brdo para i komplekse….

  14. Nikako nam ne objašnjavate kakav je to nož ,nije valjda mesarski ,onaj veliki ,ili mali na sklapanje ,takozvani perorez koji malte ne nosimo svi u svojim neseserima za seckanje recimo jabuke ili slično .Digli ste toliku buku ni pko čega. A da li ste istog momenta pretresali svu decu ,možda je bilo još takvih noževa u rancima .Sramota jedna kakvu uzbunu pravite u narodu pre svake istrage.

  15. Na ulazu u školu postavite znakove: zabranjeno …………………………………………………………………………
    ……………………………………………………………………..

Ostavite komentar


Društvo

Šta je ašvaganda, čija popularnost enormno raste? 8

Šta je ašvaganda, čija popularnost enormno raste?

Ogromnu pažnju pretežno mlađe populacije privukla je biljka ašvaganda, koja se koristi u vidu suplemenata ili praha. Na društvenim mrežama se dele snimci korisnika ašvagande, što još više pospešuje njenu popularnost i prodaju. S obzirom da je relativno nova na tržištu, postavljaju se ključna pitanja o njenim dejstvima i posledicama.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.