Predsednik Partizana Dragan Đurić zaključio je veliki posao prošlog vikenda u Milanu. Na kraju višečasovnog, svedoci kažu vrlo prijateljskog, razgovora sa potpredsednikom i direktorom fudbalskog kolosa sa severa Apeninskog poluostrva, Adrijanom Galijanijem i Arijedom Brajdom, prvi čovek srpskog šampiona i čelnici novog prvaka Italije potpisali su Protokol o sveobuhvatnoj saradnji na svim nivoima, ugovorili prijateljski susret „roso-nera“ i crno-belih u Beogadu do kraja godine i, kako nezvanično saznajemo, dogovorili selidbu štopera „parnog valjka“ Stefana Savića na San Siro, za fantastičnih deset miliona evra obeštećenja.


Milan se obavezao na raznovrsnu podršku i pomoć našem klubu, od prvih razreda Omladinske škole do seniorskog tima, na tehničkom, marketinškom i sponzorskom polju, a zauzvrat će ove zime ili najdalje na kraju sledeće sezone dobiti jednog od najtalentovanijih i najtraženijih mladih defanzivaca Evrope i za to dobro platiti. Mnogo više nego što je svojevremeno slavni Arsenal nudio BSK-u za tadašnji fudbalski dragulj iz Borče, odnosno što su za A reprezentativca Crne Gore u predstojećem letnjem prelaznom roku bili spremni da izdvoje neki od najvećih klubova iz Engleske, Portugala, Španije, Italije i Rusije, odavno zainteresovani za usluge mladog Mojkovčanina.

Ukoliko ne dođe do nepredviđenih preokreta, kao ne tako davno u slučaju već viđenog transfera Adema Ljajića u Mančester junajted, Partizan će višestruko profitirati na ovom dvadesetogodišnjaku, dovedenom prošlog leta, za (otprilike) 400.000 evra. Neverovatna sigurnost i hladnokrvnost još „zelenog“ štopera, njegova odlična skok igra, prilična taktička zrelost, dobar pregled igre i čvrst karakter, koji nije popustio ni posle očevog samoubistva, stalno su dizali cenu Saviću. Od debija za Partizan na gostovanju Šahtjoru u Ligi šampiona, posle samo desetak zajedničkih treninga i jednog meča sa novim timom, preko odličnih rola za „sokolove“ u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012, do dobrih prolećnih partija u Jelen Super ligi, pa će Stefan napustiti Humsku mnogo pre isteka petogodišnjeg ugovora. Neće, međutim, samo Partizan imati korisiti od njega. Dobar deo „kajmaka“ pokupiće BSK, jer se uprava ovog malog beogradskog kluba svoje „zlatne koke“ odrekla tek kada joj je obećano (nezvanično) između 30 i 40 odsto zarade od prve sledeće prodaje.

Do tada će Savić predvoditi zadnju liniju šampiona Srbije, koja će uskoro biti pojačana jednim iskusnim štoperom, umesto kapitena Mladena Krstajića koji se sprema za posao sportskog direktora.

Stiže Volkov

Više od mesec dana pre početka letnjeg prelaznog roka, Partizan je ugovorio vredno pojačanje za narednu sezonu. U Humsku stiže Vladimir Volkov (24 godine, visina 185 cm), levi bek/krilo Šerifa iz Moldavije, nesuđeni fudbaler Crvene zvezde i Genta ove zime, koji je na Istok otišao iz OFK Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari