„Još jedna farsa u režiji režima“: Sagovornici Danasa o obeležavanju godišnjice smrti Milana Nedića

Ostavite komentar


  1. Ti koji se busaju u grudi što su Srbi su obično prvi kad je izdaja u pitanju. Nedić Hitleru a Vučić Putinu.

  2. Naš najbolji glumac Bata Stojković nam je u predstavi Đeneral Milan Nedić bolje osvetlio njegov lik od svih istoričara i sociologa …

  3. Četnici, fašisti, komunisti, navijači, huligani, vlast, opozicija, starlete i prostitutke…sve u Srbiji je made in UDBA…izdvojeno odeljenje KGB-a.

  4. Crvena Vesna, da niej bilo Nedica ko zna da li bi i postojali sada, nemoj da trujes narod, istorija nije ono sto si gledala u filmovima Bulajica i Otpisanima!!!

  5. Interesantno da doktor i profesor sociologije Vesna Pešić ne pravi razliku izmedju fašizma i nacizma, odnosno nacionalsocijalizma. Faŝisti nisu sledbenici Hitlera, njega valjda podržavaju i slede nacisti. A čini se da ni dr Bakić ne pravi tu razliku…

  6. … potrebna je profesionalna analiza ljudi od struke, za mene je Nedić patriota koji je pristao da bude kvisling zarad očuvanja Srba od likvidacije okupatora.

  7. Svaki sud treba doneti posle podrobnog upoznavanja sa činjenicama, iz pera što većeg broja svedoka. Kad poskočimo na svaku parolu, misaoni proces se zaustavlja. Narod koji ne razmišlja osuđen je da ga vode slepe vođe kao što je prvorođeni nepomenik. Rasla sam osamdesetih i učila da su partizani sve svetlo, a svi drugi su mrak. Učili smo o četnicima, ali ne i o ustašama. Uvid u danas dostupne US/UK arhive daje dosta drugačiju sliku o Nediću od slike gđe Vesne Pešić. Nacizam se umeće bez bilo kakvog utemeljenja, kao deo neke kampanje uvek negativnog o nama samima.

  8. Заиста је освежење када на ову и сличне теме можете причитати трезвен коментар попут овог изреченог од господина Невена Цветићанина.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.