Derbi 19. kola Serije A opravdao je očekivanja mnogih, ali zadovoljio apetite samo Milanovih navijača, jer su „roso-neri“ gotovo ponizili Juventus i to u Torinu.

Gosti su čak dva puta iz prekida matirali protivnika. Najpre je Nesta bio najprisebniji i posle centaršuta iz kornera koji je izveo Kijelini, lako savladao Maningera. Sredinom drugog poluvremena viđena je skoro identična situacija, ali su akteri bili drugi. Korner je izveo Feleipe Melo, a egzekutor je bio Ronaldinjo. Brazilac je dva minuta pre kraja i stavio tačku na meč, takođe posle greške odbrane Juventusa u šesnaestercu. Crno-beli iz Torina bili su nemoćni na svom stadionu, a njihovi „tifozi“ su veći deo meča proveli paleći stolice i tražeći odlazak trenera Ćira Ferare.

Milan igra kao preporođen i po poslednjim rezultatima spada u najefikasnije timove Evrope, a sinoć je u njihovim redovima na terenu bio veliki broj iskusnih, pa čak i vremešnih fudbalera. Od stratnih 11 roso-nera protiv Juventusa, čak sedmorica je ušlo u četvrtu deceniju života. Dida, Nesta, Pirlo, Ambrozini, Gatuzo, Ronaldinjo i Bekam, bliži su penziji nego zenitu svoje karijere, ali su sinoć još jednom potvrdili da je iskustvo veoma bitan element za uspeh u sportu.

Lider je dan ranije odigrao svoj meč protiv „fenjeraša“ Sijene na kojem nije sve išlo kako je Inter želeo. „Nero-azuri“ su slavili sa 4:3, iako su dva puta imali minimalni zaostatak (0:1 i 2:3). Majstorije Veslija Snajdera iz slobodnog udarca i napadački „nerv“ Valtera Samjuela nastavili su sjajnu seriju Žozea Murinja, koji je nastavio fantastičan niz bez poraza na svom terenu u nacionalnim prvenstvima. Poslednji poraz izabranici Portugalca doživeli su 23. februara 2002. godine, kada je predvodio Porto, a od tada je zabeležio čak 127 mečeva na kojima je osvojio bar bod predvodeći Porto, Čelsi i Inter.

Kapiten „orlova“ Dejan Stanković odigrao je samo prvo poluvreme pošto još uvek nije dovoljno zalečio povredu, a za seniorski tim crno-plavih debitovao je i Alen Stevanović, mladi Srbin rođen u Švajcarskoj, koji je kratko igrao i za obrenovački Radnički.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari