Premijer Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je juče protest koji su neke nevladine organizacije održale prilikom posete azerbajdžanskog predsednika Ilhama Alijeva Zagrebu.


– Azerbejdžan je poslovni partner. Ne očekujem da se svi ponašaju kao mi. Njihovi problemi su njihova stvar. Mi imamo crtu ispod koje nećemo ići, ali Azerbejdžan je iznad te crte. Sto posto – rekao je Milanović.

Deo nevladinih organizacija u Hrvatskoj usprotivio se poseti Alijeva, označivši ga kao diktatora, prenosi jutarnji.hr. I Milanović se složio da je politički sistem u Azerbejdžanu ispod demokratskih standarda Zapada, ali je upozorio da je ipak reč o „naprednoj zemlji u odnosu na ostale u okruženju, koja je sada, a i u budućnosti će biti, dobar partner“. Saradnja Hrvatske sa Azerbejdžanom, istakao je Milanović, osiguraće brojne poslove hrvatskim firmama i radna mesta u Hrvatskoj, te isplatu plata, a na kraju i punjenje budžeta.

Nevladine organizacije Milanović je optužio za licemerje.

– Sledećeg puta kada dolaze po novac koji će im Vlada dati za njihove projekte, neka se zapitaju otkud taj novac dolazi – zaključio je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari