Šta reći o novinaru Miletu Veljkoviću a da Požarevac i šira javnost ne znaju?

Faktografski, u novinarskim ranim radovima saradnik Omladinskih novina, Džuboksa, kultne emisije Radio Beograda Veče uz radio, Reč naroda kao prve destinacij sa stalnim mestom radnog boravka, Borba, Nova Borba, Danas, Glas javnosti, Vreme, Blic, Dojče vele, Slobodna Evropa, Francuski međunarodni radio. U vreme kada sve blagodeti elektronske kominikacije kod nas nisu bile dostupne, bio je pravi podvig na vreme dobiti sve stenografe pomenutih redakcija i poslati vest dana iz Požarevca. To je u ovom gradu mogao jedino Mile Veljković. Zahvaljujući njegovoj čudesnoj energiji Požarevac je devedesetih godina prošlog veka postao medijski atraktivan ne samo za domaću, već i za svetsku javnost. Nažalost, većim delom u negativnom svetlu. Ne što je to Mile želeo, znam koliko je voleo ovaj grad i svoje sugrađane, događaje su diktirale političke okolnosti u bivšoj eks Jugoslaviji.

Posle četiri godine izlaženja, broj 202. Braničeva Danas 10. jula 2010. nije stigao da potpiše Mile Veljković, jedan od osnivača i glavni urednik.

(Mile Veljković (1955), Aleksandar Mitrović (1977) i Radojko Luković stradali su 10. jula 2008. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći na mostu preko Velike Morave).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari