Milena Tabaković na čelu Instituta za javno zdravlje Vojvodine: Potvrdila pokrajinska Vlada 1foto: Pokrajinska vlada

Iz Pokrajinske vlade saopštili su da je Vladimir Petrović direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine razrešen dužnosti v.d. direktora jer mu je istekao mandat. Potvrdili su i pisanja Danasa da je na njegovo mesto došla Milena Tabaković, ćerka guvernerke Narodne banke Srbije, Jorgovanke Tabaković.

– Prof. dr Vladimir Petrović razrešen je dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine na 18. sednici Pokrajinske vlade, koja je održana 28. avgusta, zbog isteka mandata – rečeno je iz Pokrajinske vlade.

Oni dalje nisu pojašnjavali zašto je baš sada Petrović ipak zamenjen, s obzirom da je u v.d. statusu bio poslednje tri godine, a direktor ukupno 13 godina, pa su mu mandati do sada isticali nekoliko puta.

Podsetimo, direktor je prestao da bude osam dana nakon što je Institut saopštio da u Novom Sadu u pijaćoj vodi postoje valjkasti crvi, ali i u jeku smena direktora u pokrajinskim institucijama nakon odlaska Igora Mirovića.

Naveli su i da je na mesto v.d. direktora postavljena dr Milena Tabaković, doktorka stomatologije, na period od šest meseci.

– Dr Tabaković diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu na Odseku za stomatologiju 2010. godine. Na diplomskim akademskim studijama Univerziteta u Beogradu stekla je zvanje master menadžera u sistemu zdravstvene zaštite 2016. godine. Obavljala je poslove pomoćnika direktora i v.d. direktora Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za Južnobački okrug sa sedištem u Novom Sadu – kažu iz Vlade.

Obrazloženje zašto je na Vlada smatrala da je za ovo mesto najbolji kandidat Tabaković, kao zašto tu odluku nije saopštila javno, pitanja su na koja još nema odgovora.

Sa te sednice u saopštenju koje je stiglo medijima, pisala je samo vest da je Pokrajinska vlada odlučila da uputi pomoć u hrani i sredstvima za higijenu, u vrednosti od 8,9 miliona dinara, Eparhiji raško-prizrenskoj u Gračanici za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari