Misija Republike Srbije pri EU dala je predlog da se u EP u Briselu organizuje manifestacija posvećena Srbiji. Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva izrazilo je spremnost da učestvuje u organizaciji i da da pun doprinos predstavljanju Srbije, s obzirom na visok značaj manifestacije.


Domaćini u EP i rumunski MEP, Viktor Boštinaru ponudili su mogućnost likovnog predstavljanja, u periodu od 19-23. septembra ove godine. Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva dalo je tim povodom predlog organizovanja izložbe slikarke Milene Pavlović Barilli, koja će biti realizovana u saradnji sa Galerijom „Milena Pavlović Barilli“ iz Požarevca, što je prilikom otvaranja Milenine izložbe u Banja Luci i najavio ministar Predrag Marković.

Reč je o dvadesetak reprezentativnih ulja i fotografija nastalih u periodu 1932-1939. godine, i umetnici koja iskazuje izuzetno razvijen evropski i kosmopolitski duh što je i bio jedan od razloga za predlog predstavljanja Mileninih dela.

Galerija u Požarevcu je već preduzela deo priprema i organizacije ove postavke na kojoj će poslove stručne koordinacije obavljati Jelica Milojković, muzejski savetnik koja je u saradnji sa mr Jagodom Stamenković, višim savetnikom Ministartsva kulture, informisanja i informacionog društva RS, pripremila izbor slika i drugog pratećeg materijala. U projekat će biti uključeno i Ministarstvo spoljnih poslova RS, preko sektora za multilateralu i bilateralu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari