Milenkoviću produžen pritvor, odbijen zahtev za Kurtijevo svedočenje 1Printskrin/Kosovo onlajn

Dragiša Milenković iz Kišnice kod Gračanice, optužen je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, a danas mu je produžen pritvor na još dva meseca. Milenković je uhapšen 21. juna u Kišnici i oputžen je da je kao zatvorski čuvar u pritvorskom centru u Lipljanu 1998. i 1999. godine maltretirao zatvorenike Albance. Njegova advokatica […]

Dragiša Milenković iz Kišnice kod Gračanice, optužen je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, a danas mu je produžen pritvor na još dva meseca.

Milenković je uhapšen 21. juna u Kišnici i oputžen je da je kao zatvorski čuvar u pritvorskom centru u Lipljanu 1998. i 1999. godine maltretirao zatvorenike Albance.

Njegova advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu na odluku suda o produžetku pritvora.

„Milenković se nalazi u pritvoru u Podujevu već pet meseci, a za sve ovo vreme odbrana nije obaveštena da nije preduzeta nijedna istražna radnja u cilju rasvetljenja dela koja mu se stavljaju na teret. Nije saslušan nijedan svedok a Osnovni sud u Prištini je odbio zahtev odbrane da se u svojstvu odbrane svedoka sasluša premijer Kosova Aljbin Kurti kao posebna istražna mogućnost s obrazloženjem da će on moći da se sasluša u kasnijoj fazi postupka“, kazala je Filipovićeva za Radio Kim.

Kurti je bio zatvorenik u vreme kada je Milenković radio kao čuvar u zatvoru. Odbrana smatra da on mora imati saznanja o eventualnom maltretiranju i postupanju prema zatvorenicima.

Kurti je ranije rekao da će se odazvati pozivu ukoliko ga sud bude pozvao kao svedoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari