Milenović: Nema borbe protiv korupcije 1Foto: Medija centar

Rizik poslovanja u Srbiji je označen visokim i za očekivati je da će kapital odlaziti tamo gde je siguran, a sumnjivi kapital u sigurne crne luke, ocenila je za NIN finansijski forenzičar Miroslava Milenović.

Nemoguće je partijskim poslušnicima na čelu institucija koji nemaju pojma šta treba da rade graditi društvo koje se bori protiv terorizma, pranja novca i korupcije, rekla je Milenović i dodala:

„Ili imate efikasnu Upravu za sprečavanje pranja novca, Poresku upravu, tužilaštvo i sud ili ih nemate“.

Milenović je ocenila i da postoji mogućnost da je stavljanje Srbije na listu zemalja koje ugrožavanju evropski sistem finansija novi politički pritisak na vrh zemlje, koji je obećao nešto i sada to nešto treba da isporuči.

Ako nas povuku sa ove liste za tri meseca, znaćemo da je to bio vid politčkog pritiska za Kosovo, jer se za tako kratko vreme stvari ne mogu promeniti nabolje. A neefikasna borba protiv korupcije će i dalje ostati da nas pritiska, upozorila je ona.

Milenović ukazuje da u Srbiji ne postoji borba protiv korupcije, da od 24 predmeta Saveta za borbu protiv korupcije nema nijedne pravosnažne presude, da novih predmeta nema, a stari zastarevaju.

U Beogradu na vodi je jedan deo naših para, uz ubačene poprilične sumnjive pare raznih drugih strana. Bilo bi bolje da naše tužilaštvo samo proveri poreklo novca, kako bi zaštitilo državu od transnacionalnog kriminala, koji je kao hidra sa milion pipaka i ispita da li jedan krak vodi do Beograda na vodi, istakla je Milenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari