Milić: Za nekoliko meseci na Kardiohirurgiji u Nišu operacije na srcu bez hirurškog reza 1Dr Dragan Milić: Printscreen/YouTube/MRCN produkcija

Nakon prve donacije u vrednosti od 300.000 evra koju je Klinika za kardiohirurgiju u Nišu dobila za kupovinu opreme za minimalno invazivne procedure, stigla je i druga u vrednosti od 130.000 evra, saopštio je direktor ove klinike doktor Dragan Milić.

Dodao je da će za nekoliko meseci krenuti sa operacijama na srcu bez hirurškog reza.

“Na našu Kliniku za kardiohirurgiju stigao je i drugi deo američke donacije sa hirurškim instrumentima za minimalno invazivne procedure u vrednosti od oko 130000 evra. Uskoro očekujemo isporuku i pneumatske ruke čime će donacija biti kompletirana”, saopštio je direktor klinike doktor Dragan Milić, javlja lokalni portal Naissus.info.

Dodao je da ekipa koju čine kardiohirurzi dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, anesteziolog dr Nenad Jovanović, perfuzer Radovan Dramičanin i instrumentarka Jelena Marinković početkom avgusta odlaze na edukaciju u Nemačku.

“Za očekivati je da ćemo za nekoliko meseci krenuti sa operacijama na srcu bez hirurškog reza”, naveo je Milić.

Krajem maja ove godine Klinika za kardiohirurgiju u Nišu dobila je donaciju u vrednosti od 300.000 evra za kupovinu opreme za minimalno invazivne procedure.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari