Milica Đurđević Stamenkovski još nije izmenila podatak u biografiji da je završila FPN 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Dan nakon što je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) otkrio da je ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski u biografiji navela da je završila Fakultet političkih nauka, što je taj fakultet demantovao, ova informacija i dalje se nalazi na sajtovima Vlade Srbije i ministarstva na čijem je čelu.

Da li će ovaj podatak biti ispravljen do objave ovog teksta nisu nam odgovorili iz Vlade Srbije i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Ni Đurđević Stamenkovski nije odgovorila na pitanje Danasa.

U njenoj biografiji stoji da je posle Prve beogradske gimnazije upisala Fakultet političkih nauka (FPN) na kome je stekla zvanje diplomiranog politikologa. To i dalje piše i na njenom ličnom sajtu.
CINS je objavio odgovor FPN-a u kome se navodi da je Đurđević Stamenkovski upisala osnovne akademske studije školske 2009/10. godine, da studije nije završila i da je status studenta izgubila 5. decembra 2020. godine.

U odgovoru piše i da je za vreme studiranja na FPN-u stekla 207 ESP bodova.

U izjavi za CINS ministarka je rekla da je diplomu stekla tek ove godine na ruskom Institutu za dijasporu i integracije.

Milica Đurđević Stamenkovski još nije izmenila podatak u biografiji da je završila FPN 2
Foto: Vlada Srbije

Za to nije pružila dokaz jer je, prema njenim rečima, predala dokumentaciju za upis na magistarske studije na Ruskom državnom socijalnom univerzitetu.

Agencija za kvalifikacije nije odgovorila na pitanje CINS-a da li bi diploma stečena na tom institutu priznata u Srbiji.

Ova agencija je, podsetimo, priznala diplomu doktora nauka ministru finansija Siniši Malom, koju je stekao na Tehničkom univerzitetu Košicama, u Slovačkoj, a to je jedini doktorat koji on navodi u svojoj zvaničnoj biografiji.

Drugu doktorsku disertaciju koju je 2013. na Fakultetu organizacionih nauka više ne pominje, a taj podatak je izbacio iz biografije nakon pisanja Danasa da se ne odriče svog beogradskog doktorata iako je Senat Univerziteta u Beogradu u decembru 2019. poništio njegovu diplomu doktora nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari