Milica Kralj o Vučićevoj Srbiji: Zbog čega je menjanje vlasti početak terapije ozdravljenja društva?

Ostavite komentar


  1. Драга Милице, у праву си, али сила Бога не моли, и твоја младост вапи за брзом променом.
    Застани и видећеш доста свих генерација како праве свој „мали“ свет. Окружују се пријатељима, познаницима и фамилијом, и труде се да најмлађи виде, осете нормално хришћанско понашање, где се могу сукобити мишљења, али нема вређања никога. Поштује се свака личност било дете, било друге вере или националности.
    Молимо се богу, а Бог је један и помоћи ће да добро победи.
    И нечастиви је пали анђео, и свако вољено и поштовано дете постаће добар човек.
    Можда сам ти ја лош пример. Свашта ме у животу снашло и дочекала сам да ми се јадају они који су ме највише саплитали и многе друге сатисвакције, али и даље ме душа боли за свако тужно дете и не бежим ни да га и физички заштитим ако је таква ситуација.

  2. Intelektualci Srbije bi trebali da se sastanu i napišu alternativni Memorandum i u njemu,na dvije A4 stranice,ponuditi viziju budućnosti Srbije!Ovo jalovo ukazivanje na sadašnje stanje ne vodi ničemu!Društvo koje dozvoli da mu se religija miješa u sve može jedino da ide u feudalizam jer u feudalizmu se oslobađa sva destruktivna snaga religije koja je anahrona današnjim modernim društvima.

  3. Ne slazem se sa samo jednom stvari – da se treba ustrucavati i stideti „analiza izvan moje profesije“. Zdrav razum nije vlasnistvo niti jedne jedine struke. To je ono sto prethodi strukama. Prema tome svi smo kvalifikovani za vidjenje sveta. Ovde se radi o stavu, karakteru, moralu, etici, savesti, odgovornosti, hrabrosti… sta ti hoces a sta neces za sebe i svoju decu i po koju cenu, a ne o kamatnim stopama, visokim i niskim strujama, integralima, statici i algoritmima. Da nije tako, morali bismo da pokazemo diplomu politickih nauka na glasackom mestu. Ali to ne treba nikom, nasuprot. Kulturoloski model se dobro razboleo, slegao i otvrdnuo. Prilagoditi se na bolest ne sluzi na cast.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.