Milićević: Nema potrebe za protestom zaposlenih u predškolskim ustanovama 1foto FoNet

„Nema nikakve potrebe za protestom sindikata zaposlenih u predškolskim ustanovama“, poručio je danas vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević.

– Mi smo na vreme sagledali dopise sindikata, na vreme ih uputili Ministarstvu finansija od koga smo dobili pozitivno mišljenje i to prosledili Vladi. Nadam se da će Vlada to usvojiti već na narednoj sednici – rekao je Milićević.

Podsetimo, Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikat obrazovanja Srbije pozivali su predstavnike Vlade Srbije na protestni zajednički otvoreni sastanak republičkih odbora sva tri sindikata ispred Ministarstva finansija u utorak, 4. jula, u 14 sati.

Sindikati su nezadovoljni jer Ministarstvo finansija nije ispunilo obavezu da blagovremeno obezbedi saglasnost za produženje postojećeg kolektivnog ugovora, uprkos na vreme pokrenutim pregovorima o produžetku i dopuni republičkog kolektivnog ugovora

„Sindikati su dogovorili i aneks kolektivnog ugovora koji će zaposlenima doneti nove pogodnosti, ali je prethodno neophodno produžiti postojeći kolektivni ugovor koji ističe u narednim nedeljama“, saopštili su sindikati.

Kako saznajemo, sindikati su tražili da se u aneks PKU ubaci odredba za zaposleni primaju punu platu na bolovanju kada se utvrdi da imaju pozitivan bris tokom redovnih sanitarnih pregleda, ali je Ministarstvo finansija bilo protiv toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari