Prilikom poslednje konferencije uoči subotnjeg debija na klupi Partizana pred svojim navijačima protiv Radničkog 1923 (18.00) u 21. kolu Jelen Superlige, Zoran Milinković je ostavio utisak gospodina, koji fudbal shvata kao viteštvo, a ne poligon za iskaljivanje besa i raznih frustracija koje nemaju veze sa sportom. Uprkos tome što je tim preuzeo u nezahvalnom trenutku, sa dva boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, u poređenju sa šest pred start prolećnog dela, zbog čega je Marko Nikolić morao da ode sa klupe crno-belih, Milinković ne smatra da je svaki naredni susret Partizana pitanje života ili smrti.

– Nijedan trener ne može da uzme digitron i računa da će pobediti sve do kraja. Sve je to na nivou spekulacija, jer u prvenstvu ima uspona i padova, a svaki nerešen rezultat donosi velika razočarenja i teške reči. Zašto je tako – ne znam. U Srbiji se predstavlja da je svaka utakmica pitanje života i smrti, ali ja ne mislim tako. Fudbal bi trebalo da bude igra, viteštvo i znanje. Nećemo gledati šta se oko nas dešava, Partizan ima svoj put i samo smo na njega koncentrisani – poručio je Milinković, koji je u Partizan stigao iz Voždovca.

Novi trener nije imao vremena da u toku reprezentativne pauze potpuno primeni svoju filozofiju i eventualno uradi određene korekcije po pitanju taktike.

– Za veće promene i taktičke novine nisam imao mnogo vremena, uglavnom ćemo se osloniti na stvari iz prethodnog perioda. Očekujem pozitivnu reakciju fudbalera na terenu i tri boda. Imamo kvalitet i hoću da verujem da će igrači to pokazati na terenu. Obaveza Partizana i sada i ranije je bila da igra napadački – nema dilemu novi trener Partizana.

 

Ilić odlučuje o golmanima

Kada je u pitanju startna postave za mečsa Radničkim Milinkovićizvesno neće previše eksperimentisati: “ Da ostavimo taj podatak za početak utakmice. Imamo jošdanašnji trening, uz konsultaciju sa stručnim štabom ćemo odlučiti ko će na teren. Imali smo malo vremena za upoznavanje, s toga je logično da se oslonimo na neke stvari iz bliske prošlosti. Veliko poverenje imam u Radišu Ilića i on će doneti odluku oko toga ko brani”, pokazao je Milinkovićpoštovanje i respekt prema nekadašnjem golmanu, a sada treneru čuvara mreže u Partizanu.

Radnički na izdisaju

Radnički 1923 ima veliki problem sa finansijama. Grad sve manje ulaže, zahvaljujući entuzijastima iz Upravnog odbora obezbeđena je hranarina, ali ne i novac za kiriju vlasnicima stanova u kojima su smešteni fudbaleri Radničkog. Igračima više meseci nisu isplaćene zarade, tako da za klub nastupaju nošeni entuzijazmom da tim spasu ispadanja iz najelitnijeg ranga.

21. kolo (subota)

  • Spartak – Vojvodina 14.00
  • Borac – Mladost 15.30
  • Donji Srem – Čukarički 15.30
  • Novi Pazar – Crvena zvezda15.30
  • Rad – Radnički N. 15.30
  • Voždovac – OFK Beograd 15.30
  • Partizan – Radnički 1923 18.00

Tabela: Partizan 47, Crvena zvezda 45, Čukarički 37, Vojvodina 34, Novi Pazar 30, OFK Beograd 29…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari