Bračni par Mariju i Željka Baucala iz Vrbasa koji su pre dvadesetak dana dobili trojke, obišla je delegacija vrbaske opštine koja je novopečenim roditeljima uz čestitke uručila i poklon za troje mališana- Mirjanu, Luku i Nemanju. Naime, roditeljima je uručena novčana pomoć od 100.

Bračni par Mariju i Željka Baucala iz Vrbasa koji su pre dvadesetak dana dobili trojke, obišla je delegacija vrbaske opštine koja je novopečenim roditeljima uz čestitke uručila i poklon za troje mališana- Mirjanu, Luku i Nemanju. Naime, roditeljima je uručena novčana pomoć od 100.000 dinara, dok će odlukom SO Vrbas, sada već petočlanoj porodici Baucal biti pomognuto sa još 900.000 dinara namenjenih za završetak njihove porodične kuće.
Željko Baucal se zahvalio delegaciji vrbaske opštine koju su činili Željko Lainović, predsednik opštine, njegov zamenik Igor Bečić i načelnica opštinske uprave Dubravka Žarković uz obećanje da će sav novac biti utrošen isključivo za potrebe opremanja prostorija u kojima će deca boraviti i odrastati. Prema rečima Željka Lainovića, poklon koji je uručen porodici Baucal nije samo od opštinske uprave nego od svih građana Vrbasa.
– Nema osobe koja se nije obradovala trojkama Mirjani, Nemanji i Luki i mi smo zajednički odlučili da pomognemo porodici da završi njihov dom u kojem će rasti deca. Trudimo se i trudićemo se da uvek, koliko god možemo, pomognemo svim roditeljima koji dobiju prinovu jer je pomaganje povećanja broja novorođenčadi jedan od ključnih zadataka ne samo lokalne samouprave već naše šire zajednice, rekao je Željko Lainović.
Podsećamo, Marija Baucal je 28. februara nakon šest godina čekanja na trudnoću, na svet donela troje zdrave dece, začete u Nacionalnom programu vantelesne oplodnje što je prvi takav slučaj u Srbiji. Pomoć koja će stići i od Pokrajine i od Republike sigurno će dobro doći ovoj porodici koja se odjedanput uvećala za tri člana jer samo za pelene i hranu za tri bebe dnevno treba izdvojiti oko 2 hiljade dinara. Ipak, otac Željko kaže da to ne predstavlja problem jer uspeva dovoljno da zaradi u svojoj radionici.
– Noću je malo bučno jer se bebe često javljaju. Uvek se neko od njih troje probudi i plače, a nekad imaju i horski nastup. Međutim, to je ono što smo dugo želeli i sada su nam te želje ispunjene i to trostruko, priča Željko Baucal. Prema njegovim rečima već su pronašli i kolica u kojima će se vozati sve tri bebe odjednom, što će sigurno biti nesvakidašnji prizor na ulicama Vrbasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari