Srđan Milivojević: Oslobađajuća presuda za ubistvo Ćuruvije je poraz pravde i istine 1Foto: Print screen KoSSev

Predstavnik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je kao „poraz pravde i istine“ ocenio danas objavljenu oslobađajuća presuda okrivljenima za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije.

Apelacioni sud u Beogradu je danas na svom sajtu objavio presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su oslobođeni krivice okrivljeni za ubistvo Ćuruvije – nekadašanji pripadnici Državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić.

Milivojević je u izjavi agenciji Beta ocenio da ta presuda pokazuje da Srbija nema nezavisno pravosuđe.

„Nemamo, očigledno, nezavisno i nepristrasno pravosuđje koje je u stanju da presudi za zločine iz 1990-ih, kada su isti ljudi kao i sada bili na vlasti, niti imamo pravosuđe koje može da se izbori sa izbornom krađom o kojoj smo svedočili i devedesetih godina“, kazao je on.

Oslobađajuću presudu je ocenio kao „poraz pravde i istine“ i „zabrinjavajuću za sve ljude koji se bave novinarstvom u Srbiji i za sve slobodoljubive ljude, spremne da se suprotstava režimu“.

Ćuruvija je ubijen je 11. aprila 1999, u vreme NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

U ponovljenom postupku Specijalni sud u Beogradu je u decembru 2021. je doneo presudu kojom su Marković i Radonjić bili osuđeni na po 30 godina zatvora, a Romić i Kurak na po 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari