Milivojević: Odlukom o doktoratu Siniše Malog spaseno dostojanstvo Univerziteta

Ostavite komentar


  1. Sto niste spasili ugled BU na Šangajskoj listi? Lako je bilo ovo sa aferom spolja, spinovanjem do besvesti i nezakonitom procedurom.

  2. Srami se BU! Doneo si političku odluku, tj. pao si pod uticaj Dragana Đilasa i njegovih pulena. Opet BU postaje produžena ruka onih koji bi da Srbiju srozaju i bace na kolena, kao što smo već videli 2000-tih, a setimo se samo kako je politički bio obojen BU 90-tih godina i da su zdužno podržavali opoziciju koja kad je došla na vlast totalno osakatila ovu državu i društvo, uništila privredu i poljuprivredu, zatvorila fabrike, a ljude ostavila na ulici, ali zato su mnogi predstavnici te vlasti napunili svoje džepove i sada taj novac koriste i za ovakve stvari.

    1. Bravoo!! Oni vratili ugled!? Pa nista nisu uradili sem tvitovanja, chetovanja, lajkovanja po internetu, pa je zato nivo Univerziteta pao na dno.

  3. Nije ništa gotovo. Ili da jeste, bolje da se i tim istim Prof.Univerziteta,Djilasu i opoziciji krenu česljati diplome! Neumesno je da Prof. Milivojevic bilo sta komentarise. Svi ti koji se slade,velika je verovatnoca da su i sami ucestvovali u obaranju doktorskog rada Sinise Malog.

  4. „Prosto je neverovatno da neko ko se hvali neustrašivošću pred najvećim svetskim liderima, tako poklekne pred jednim pitanjem, navodi profesorka.“
    Vučić je jasno rekao da njegovo narušeno zdravlje nema veze ni sa kakvim novinarskim pitanjem, a to znači da i vi pokušavate da mannipulišete javnošću, što je sramota za jednu profesorku BU. Što se tiče plagijata, ako Univerzitet donese konačnu odluku da je plagijat, onda i jeste plagijat. Nikada nisam davao ocenu o tom radu, iako sam i ja iz te oblasti. Jednostavno, nisam video rad. Ovde se javljaju mnogi profesori koji nisu iz te oblasti, a što je još gore, javljaju se neki koji rad nisu ni pogledali. Što se tiče samogobrazovanja u Srbiji, mislim da postoji još mnogo diploma i doktorata sa državnih fakulteta (privatne ni ne smatram fakultetima) koji nisu ništa bolji od ovih. Znam za slučajeve gde profesor za diplomski da studentu da prevede neku stranu knjigu, bukvalno on to zahteva.

    1. Ja sam jedan od onih koji nije imao priliku da vidi „doktorat“ Siniše Malog a koji je dozvolio sebi da ga komentariše. Na internetu taj tekst nisam mogao da nađem a još manje sam imao mogućnosti da dođem do kopije pisanog rada. Ono što sam imao priliku da vidim su tekstovi prigovora i žalbi na taj rad i odluke sa raznih nivoa fakulteta (FON) i Univerziteta u vezi tog rada., a što je, apsolutno sam ubeđen, svakom razumnom i obrazovanom čoveku, sasvim dovoljno da formira svoje mišljenje. Imao sam priliku da vidim uporedni prikaz desetina stranica originalnog rada Siniše Malog i radova drugih autora iz čega je očigledno da je prepisivao tuđe radove, negde čak i da je bukvalno kopirao tekst, tabele, pa čak i font i podvlačio i podebljavao slova na istim mestima. Takođe sam mogao da vidim da je kao dokaz za svoje stavove naveo primer uzgajanja pamuka u Srbiji. Ne bi sa tim bilo nikakvih problema da se u Srbiji zaista bilo kada gajio pamuk (a nikada nije) kao što se gajio i gaji u Eritreji, o čemu je u svom doktoratu pisao profesor iz te zemlje a Siniša Mali samo tuđe prepisao kao svoje. Takođe sam mogao da pročitam da su apsolutno svi, i oni koji su pisali prigovore i žalbe, i FON i Univerzitet ustanovili da je Siniša Mali prepisivao, samo što su ga neki branili tvrdnjom da je „malo“ prepisivao, FON tvrdi „samo“ 6,97% ukupnog teksta, dok drugi dokazuju 16%, pa čak i do 25% ukupnog teksta. Takvo nešto je nemoguće braniti i zato mi nije jasna svrha vašeg teksta, a još manje mi je razumljiv vaš pokušaj da lopovluk Malog pravdate lopovlucima drugih.

  5. Pitam uvaženu profesorku Milivojevic ako je spasen ugled
    Beogradskog Univerziteta činom poništavanja tog spornog doktorata , kako bi ili šta bi Vi kao politikolog savetovali za spas ugleda države Srbije.,?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.