Milivojević: Rijaliti programi progutali TV

Ostavite komentar


  1. Televizija PINK ima ,,razornu ulogu“ u srpskom društvu,kako profesorka kaže,zato što njen vlasnik ima ogromnu podršku vladajuće stranke,bolje reći vrha vlasti,najbolje reći prvog čoveka u državi koji se pita o svemu i odlučuje o svemu.Te ,,zadruge“ i ,,parovi“ to je dno dna na koje je vlast svesno gurnula svoje građane kako bi njima lalše vladala i upravljala,skrećući narodu pažnju sa svojih elementarnih životnih pitanja i problema.Sunovrat,šta drugo reći.Otišli su svi programi u beznađe iz kog niko ne vidi i ne nudi izlaz.Kad nama političari koji plediraju da vode državu,poput Šešelja,Ristićevića i dr. učestvuju u tom sengrupu nemorala,nerazuma i prostakluka šta ima dalje da pričamo.

  2. Za razliku od drugih živih vrsta ljudsko ponašanje određeno je natpsihološkom – kulturnom matricom; kultura = simboličko ponašanje. Primarni elemnti kulture matrice – pogled na svet, norme, etika… – se instrumentalizuju u sociološke mreže tradicije koja stvara naša iskustva, opažanja, asocijacije, osećanja, sećanja, našu orijentaciju u svetu – od nje zavisi naš opstanak!
    U zemlji koja je oko 700 g tavorila u despotskoj „Prokletoj avliji“ (vizantisko, osmanska, komunistička – faza) i te kako je bitan sadržaj svega pa i svih medija. Mediji kao i školsko obrazovanje treba da nam pomognu da se garađanizujemo. Umesto izgradnje građanskog društva i morala događa se suprotan proces – atavizacija ljudi. Umesto hijerarhije vrednosti koja bi doprinela našoj socijalizaciji kao i našem duševnom i telesnom ozdravljenju, rijaliti program nas indukuje „negativnom energijom“
    nudi anti-humanizam, egocentričnost, narcizam, afektivnu, mističku i kolektivističku logiku, koja nije pod kontrolom racionalne i empirijske logike. Ovakav kakav je, ovaj program neizbežno ometa našu decu u njihovom razvoju u humanistički vaspitane zrele ličnosti, doprinosi da oni – umesto u slobodne građane – izrastaju u huligane ili podanike, izrastaju u „ljude decu“ koji nisu sposobni da sračunaju posledice svojih postupaka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.