"Partijski podobni a ne stručni ljudi": Milivojević o zdravstvenom timu za litijum 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Povodom formiranja zdravstvenog tima za litijum Zlatibora Lončara narodni poslanik Srđan Milivojević za Danas navodi da je neverovatno sa kolikom dozom osionosti se Aleksandar Vučić, „lider Rio Tinto koalicije“, igra sa državom i građanima Srbije.

„Mislim da je Srbija dobro upamtila posledice najsmešnijeg virusa u istoriji i šopinga u Milanu i kako to izgleda kada se najbolji student prava koji je studirao jedva tek sedam godina samoproglašava stručnjakom za rukovanje respiratorima, vakcinama i drugim medicinskim uređajima i opremom. Žao mi je što u ovom timu lekara nema otorinolaringologa, jer jedan ušni lekar bi svakako pomogao Aleksandru Vučiću da bolje čuje kako grmi Srbija, Rio Tinto marš iz Srbije“, ističe Milivojević.

Objašnjava da je problem očigledno što sa Rio Tintom odlazi i provizija koju su „režimljije“ uzele za realizaciju ovog projekta.

„Imam puno poverenja u srpske lekare, mi imamo vrhunske stručnjake ali ovakvo igranje zdravstvenom strukom od strane čoveka koji se predozirao vlašću je vrlo opasno. Naročito kada ovakav jedan tim čine partijski podobni a ne stručni ljudi, koje je okupio Lončar“, naglašava Milivojević.

Ukazuje da, naposletku, ovom timu nedostaju stručnjaci iz oblasti psihijatrije koji bi trebalo da daju odgovor kakave posledice na mentalno i psihičko zdravlje Aleksandra Vučića će ostaviti činjenica da će ostati bez provizije od kopanja Litijuma.

„Srbija je odlučna. Kopati nećete!“, zaključuje Milivojević.

Podsećamo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar predstavio je juče tim zdravstvenih stručnjaka koji će se, prema njegovim rečima, baviti uticajem iskopavanja litijuma na zdravlje građana.

Najavio je da će u timu biti direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović, naučni savetnik i hematolog Bela Balint, šefica Katedre za higijenu na Medicinskom fakultetu u Beogradu Sanja Milenković i načelnik Instituta za medicinu rada Vojnomedicinske akademije (VMA) Aleksandar Aleksić.

U timu će biti i direktor Instituta za majku i dete „Vukan Čupić“ Vladislav Vukomanović, načelnica Sterilnog bloka i Odeljenja za transplantaciju tog Instituta Dragana Vujić, načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, kao i Radivoje Anđelković pomoćnik direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac Igor Dragičević, zadužen za praćenje faktora rizika u životnoj sredini na teritoriji Mačvanskog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari